Ultima actualizare: azi, 11:44
Locale

FOTO&VIDEO. Centenar la Botiz. Localnicii s-au reunit într-o horă tradițională

Ziua Națională a României a fost sărbătorită, sâmbătă, la Parohia greco-catolică ”Sfinții apostoli Petru și Pavel” din comuna Botiz.

Membrii comunității, alături de invitați, au luat parte la manifestarea religioasă și culturală, organizată în cadrul bisericii. Aceștia au participat la sfânta liturghie, după care s-a oficiat un părăstas pentru eroii și martirii neamului. Programul a continuat cu discursurile oficialităților, cu un recital de poezii, cântece și colinde creștine.

La final, au avut loc depuneri de coroane la Bustul Ep. Dr. Iuliu Hossu, după care, cu prilejul sărbătorii, s-au bucurat toți la o agapă frățească.

”Mulțumim tuturor participanților și celor care au facut posibilă bună desfășurare a acestei minunate manifestări.
La mulți ani români de pretutindeni! La mulți ani Romania!”, este mesajul parohiei ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din comuna Botiz.

Hora Unirii la Botiz

"Și cât de sfântă era ziua aceea [1 decembrie 1918], cum se îmbrățișau românii, cât de senină le era fața, cum au uitat fiecare de ce religie, de ce confesiune și cărei clase aparține! Se vedeau că sunt fiii aceluiași neam, care se înfățișau nu numai în haine frumoase, ci curățindu-și și sufletul, ca astfel lepădând toate patimile și toate urile, să intre în pământul făgăduinței." Ștefan Cicio-Pop

Publicată de Biserica Greco-Catolica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" Botiz pe Sâmbătă, 1 decembrie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Ministrul Gabriel Leș, ales președinte al Organizației Municipale PSD Satu Mare

Ministrul Apărării Naționale, senatorul Gabriel Leș, a fost ales duminică președinte al Organizației Municipale PSD Satu Mare, în cadrul conferinței...

Închide