Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

FOTO&VIDEO. Paradă militară spectaculoasă, la Satu Mare. Mii de oameni pe străzi

Cel mai așteptat moment al zilei a fost unul spectaculos. Parada militară, ca în fiecare an, s-a desfășurat în centrul municipiului Satu Mare. Cu prilejul Centenarului, însă, momentul a fost mai deosebit.

Sute de sătmăreni au luat parte și au admirat defilarea.

5 comentarii

  1. Nimeni Răspunde

    Paradele militare sunt in mod sigur spectaculoase pentru cetateni, ele au scopul printre altele de a etala si forta militara de care dispune o anumita tara. Au trecut multe decenii de la al doilea razboi mondial si ar trebui sa ne intrebam ce s-a intamplat cu productia de armament militar in lume. Daca atunci au fost asemenea arme de au ras de pe suprafata Pamantului orase si comunitati intregi, oare azi ce au putea face aceste arme? Numai cele nucleare ar putea devasta Pamantul de cateva ori. Cred ca omul a acordat cam prea mult acestui sector incat totul a devenit un nonsens. Il auzim pe Trump ca vrea sa creeze o armata spatiala astfel ca nebunia armelor sa se ridice exponential. Probabil ca doreste sa poata distruge de cateva ori Luna, pe Marte, pe Venus si apoi sa dea lovitura finala Soarelui. Daca vom permite in continuare dezvoltarea necontrolabila a acestora nu va mai fi prea departe Apocalipsa biblica declansata prin apasarea unui buton de vreun Anticrist pamantean.

  2. ciprian Răspunde

    Parada militara nu este neaparat o demonstratie de forta. Armata are ce arata si fara arme – uniforme, drapele, fanfara, traditii…parada este un festival, o sarbatoare.

  3. Nimeni Răspunde

    @ciprian. Daca privesti lucrurile prin ochii copiilor asa este cum zici tu. Eu nu mai sunt copil, pentru mine armele nu sunt jucarii, militarii nu sunt civili iar nebunii nu sunt fantome. Cum se lauda Putin ca poate rade o suprata de Pamant de marimea Frantei cu numai o jucarioara de-a lui.

  4. Norick Răspunde

    Si care este solutia ta sa-l opresti pe Trump sau pe Putin ?? Intreb asa din curiozitate (sau pentru un prieten – cum am citit undeva…) 😉

  5. Nimeni Răspunde

    Nu am o solutie de oprire a celor doi, sunt exponentii a doua superputeri militare, acestea nu se vor dezarma decat la presiunea cetatenilor propriilor tari si poate nici atunci. Probabil trebuie sa se intample ceva foarte urat ca dezarmarea, in special cea nucleara, sa fie luata in calcul de cei care detin aceste teribile arme. Din pacate porumbelul pacii trebuie sa zboare in prea multe locuri deoarece armele sunt cuibarite peste tot globul pamantesc. Un acord global in aceste conditii este cu atat mai greu. Mai lipseste un Nebun care sa ajunga la comanda acestor arme si eu cred ca acesta va aparea curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.