Ultima actualizare: azi, 12:53
Locale

Pesta porcină în Satu Mare: 12 focare au fost stinse, 6 rămân încă active. Controalele continuă

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, continuă programul de verificare, pentru prevenirea difuzării pestei porcine africane în județ și în această săptămână.

Controalele mixte, în traficul rutier, vizează mișcarea animalelor și a produselor alimentare în special carnea de porc, preparate din carne de porc sau în amestec cu carne provenite de la alte specii de animale care se abatorizează, transporturile de furaje pentru animale, mai ales în  localitățile din zona de protecție și supraveghere, unde au fost depistate focare sau cazuri de pestă porcina africană la porcii domestici sau mistreți, dar și în alte zone și rute din județ.

Până la această dată în județul Satu Mare, au fost stinse 12 focare de Pestă Porcină Africană, în localitățile Micula, Bercu Nou,  Sărăuad, Gherța Mare, Bocicău și Tarna Mare, rămânând active încă 6 focare din localitățile Dindești și Chegea. La specia porci sălbatici, din cei 41 de mistreți găsiți morți, 17 au fost confirmați ca purtători ai bolii, iar din cei 504 mistreți împușcați în fondurile de vânătoare de pe raza județului, au fost confirmați ca pozitivi doar 2 capete.

Toate aglomerările și expozițiile de animale, din localitățile județului Satu Mare, rămân închise până la noi dispoziții.

Un comentariu

  1. Raul Răspunde

    Cum ramane cu focarele de pesta porcina din parlament?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.