Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Peste 100 de kilograme de carne, confiscate din piețele sătmărene!

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA)  Satu-Mare au realizat, în perioada 29 noiembrie – 6 decembrie, 96 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare animale, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne, unități procesare lapte.

În urma controalelor efectuate în Piețele Agroalimentare a fost supusă sechestrului / reținerii oficiale, cantitatea de 102 de kg  carne, în valoare  de 2.244 lei. După confiscare, produsele respective au fost dirijate, pentru incinerare, către o unitate de ecarisare autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Pentru a evita apariția unor toxiinfecții alimentare, D.S.V.S.A. Satu Mare, recomandă consumatorilor de produse alimentare de origine animală, non animală, legume și fructe, următoarele:

Să cumpere produse alimentare, numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, pentru că le oferă garanția unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și care sunt depozitate în condiții corespunzătoare de temperatură și igienă .

10 comentarii

  1. ciprian Răspunde

    Un articol scris sa umple o pagina, dar care nu ajuta pe nimeni…ceva general

  2. Jan Răspunde

    Tocmai ma uit la tv. la cit de toxice sint toate E-urile cu care sint tratate toate alimentele .
    Asadar DSVSA invita cumparatorii sa nu cumpere de la piata, de la producatorul roman, sau hai sa-i zic autohton, ci sa mearga la supermarket sa-i faca profit investitorului francez, german etc. etc.
    Ce mai conteaza ca E-urile sint si cu 200% peste limita admisibila.
    Astia nu au curajul sa faca controale decit la baba care vinde patrunjel in piata nicidecum la un supermarket.

    • EZ boy Răspunde

      Nu te poate obliga nimeni sa cumperi produse din supermarket si inca nimeni nu a interzis cresterea animalelor la sat. Depinde fiecare ce stil de viata isi doreste. Si se vede ca multi prefera sa mearga la supermarket. Cine poate garanta ca acei comercianti care scot carnatii si sunca pe tejghea in piata au facut un examen trichineloscopic inainte sa prepare carnea de porc? Asa ca fiecare cum considera recomandarile se refera la acest aspect si nu trebuie interpretate altfel.

      • y Răspunde

        Se face examenul de când cu pesta și gripa, veterinarii sunt călare pe micii gospodari. Problema este cu exploatațiile mari de unde provine marea majoritate a carcaselor și alea deja în multe cazuri au doar urme de carne și sunt full de antibiotice și nu numai. În avizootehnie este un rețetar complet cu ziua și tratamentul care trebuie respectat cu sfințenie altfel nu preia procesatorul. Apoi ce iese de acolo …! Dar așa este, nimeni nu te obligă să cumperi din supermarket. Dacă vrei încă găsești soluție. Încă.

  3. y Răspunde

    Jan, ai uitat să pomenești de carnea de cal vândută pe post de carne de vită de un comerciant “cinstit” olandez. N-a pățit nimic, stai liniștit. În schimb noi omorâm toate găinile și toți porcii din ogradă. Iar dacă iar ne trezim cu alertă europeană pe capul nostru că iară ne-am pricopsit cu ouă de import infestat cu Salmonella stai liniștit. O să ne explice Juncker sau careva altul că ba noi suntem de vină ba nu vedem bine ceea ce este de fapt evident. Iar E-urile sunt de fapt foarte sănătoase.
    Să mai spun un lucru. În 2011 am fost într-un city break în Amsterdam. Nu ne-au dat absolut deloc roșii, ardei, castraveți. Citez ghidul olandez: “Noi nu mâncăm așa ceva, le producem ca să le vindem. Știm ce conțin.” Poftă bună!

  4. David Răspunde

    Am inteles ca cei care vând cârnați la târgul de iarnă din P-ta 25 Octombrie îi fac din carne de caine cu slănină !. Urgent DSV -ul si DSVSA controale la căsuțele de lemn de acolo !!!

  5. matroz Răspunde

    @all:dar ce ne-au mai invadat ygrecii!Cati sunteti fratilor?Ca nu apuca unul sa scrie ca se apuca altul sa comenteze!!!Istvan baci-cum o fi cu dedublarea personalitatii?Hai ca tu le stii pe toate…Si ia spune ,sunt matroz sau marinarul din mintea ta scurta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.