Ultima actualizare: azi, 14:24

Locale

Peste 100 de kilograme de carne, confiscate din piețe. Alte zeci de kg au fost reținute la Vama Halmeu

Inspectorii  Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 14 – 20 decembrie, 126  acțiuni de control. Inspectorii au confiscate peste 140 de kilograme de carne din piețele sătmărene, iar alte zeci de kilograme au fost reținte la frontieră.

În urma controalelor efectuate în Piețele Agroalimentare a fost supusă sechestrului / reținerii oficiale, cantitatea de 142,5 de kg  carne, în valoare  de 3,135 lei. După confiscare, carnea a fost dirijată, pentru incinerare, către o unitate de ecarisare autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în Punctul de Inspecție la Frontieră Halmeu, împreună cu Biroul Vamal Halmeu și Poliția de Frontieră, a fost supusă sechestrului / reținerii oficiale, cantitatea de 50,5 de kg de produse alimentare de origine animală , în valoare de 1.450 lei. Din produsele reținute au fost recoltate probe pentru examene de laborator. După confiscare, produsele respective au fost dirijate, pentru incinerare, către o unitate de ecarisare autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Sursa – DSVSA Satu Mare

 

2 comentarii

 1. Jan Răspunde

  Carnea confiscata care era adusa pentru consum uman prin micul trafic de frontiera, “a fost data la incinerat”.

  In timpul asta, ciinii din asa zisele adaposturi autorizate, mor realmente de foame.

  E o simpla observatie !

  • Unu' Răspunde

   Ai perfectă dreptate!
   Mai bine-i incinerau și pe ăia și scăpam de încă o problemă serioasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.