Ultima actualizare: azi, 20:00

Locale

Reţea destructurată la Satu Mare. Aproape 100 de oameni furau motorină din locomotive

Reţea destructurată la Satu Mare, Jibou şi Cluj. Potrivit IGPR, la data de 4 decembrie, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 99 de persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și uz de fals.

Persoanele vizate sunt bănuite că și-ar fi însușit diverse cantități de motorină la alimentarea locomotivelor care tractează trenurile de călători la depoul de locomotive. Diferențele au apărut între cantitatea ieșită din gestiune și cantitatea efectiv alimentată în rezervorul locomotivei, respectiv diferența dintre cantitatea de combustibil ieșită din rezervor și cantitatea consumată efectiv de motorul diesel.

Se pare că, în perioada 1 ianuarie 2011 – 30 septembrie 2016, persoanele cercetate ar fi falsificat foaia de parcurs a locomotivei prin atestarea în fals a faptului că volumul de carburant alimentat este cel înregistrat în foaia de parcurs. De asemenea, acestea ar fi folosit bonurile de consum-duplicat știind că sunt false. Astfel, bonul de consum-duplicat ar fi fost introdus pe circuitul documentelor financiar-contabile pentru operarea scăderii de gestiune și efectuarea înregistrărilor în contabilitate.

Paguba produsă de persoanele bănuite este estimată la 425.258 de litri de motorină, în valoare de circa 2.268.139 lei.

În septembrie anul trecut, poliţiştii de la transporturi din Cluj au efectuat descinderi la trei puncte de lucru ale unei societăţi de transport ai cărei angajaţi erau suspectaţi de sustragere de combustibil din locomotive şi traficarea acestuia.

Acţiunile s-au derulat pe raza localităţilor Cluj-Napoca, Satu Mare şi Jibou. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016-2017, persoanele vizate ar fi efectuat mai multe alimentări cu combustibil ale locomotivelor ce tractează trenurile de călători şi automotoarele, fără a avea aprobările necesare şi fără justificare temeinică, existând suspiciuni de însuşire şi traficare a combustibilului astfel alimentat.

 

Un comentariu

  1. Unu Răspunde

    Dic mou, da și amu furau ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.