Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Romeo Nicoară: Lăcomia guvernării PSD-ALDE – România nu e guvernată, este jupuită!

Deputatul PNL Romeo Nicoară a susţinut, astăzi, în plenul Parlamentului la măsurile economice anunțate de Guvern. El a arătat că sub lăcomia guvernării PSD-ALDE, România nu e guvernată ci este jupuită!

Redăm declaraţia politică:

România nu este guvernată. România a ajuns în aceste zile doar o țară mulsă la propriu de toată vitalitatea și resursele ei. Orice firmă sau orice persoană care produce ceva devine ținta lăcomiei pesediste. Nu este neapărat ceva personal împotriva cuiva, este pur și simplu un sistem de gândire feudal, cel în care populația devine prizoniera unor baroni.

Ieri, ministrul de finanțe a venit în fața națiunii să acuze în stânga și în dreapta, așa-zisa “lăcomie” a firmelor. El i-a urmat președintelui său de partid, domnul Dragnea, care, cu încă o zi înainte, a declarat drept inamic al nației pe aproape oricine în afară de colegii săi de partid. Acești domni ar spune orice ca să ascundă adevărata lăcomie: Lăcomia lor, aceea care stă în fruntea țării, acea lăcomie care privește bugetul și finanțele țării drept un sac nesecat pentru distracția electorală a PSD+ALDE.

Măsurile anunțate de liderii PSD, fardate și mascate într-un patriotism de cârciumă, sunt doar o formă de a deturna într-o aventură electorală dezvoltarea României, banii de dezvoltare ai firmelor și ai oamenilor. PSD+ALDE doresc să își asigure finanțarea pentru promisiuni și chermeze electorale cu care să încerce să câștige alegerile europene și prezidențiale din 2019.

Nu există nimic sfânt sau măcar uman în ceea ce fac. Absolut toate taxele și presiunile puse pe economie, pe firmele din energie, comunicații sau pe bănci vor ajunge să coste tot oamenii simpli. Ele se vor regăsi în prețuri și vor fi plătite tot de cetățenii simpli. Guvernanții fac un spectacol ieftin în care atacă mediul privat, dar cel taxat, în final, este tot românul de rând.

Mai tragic este că PSD+ALDE au distrus bugetul în asemenea măsură încât, probabil, nu au nici banii pentru a susține pomenile electorale deja adoptate. Pentru a plăti pensiile și salariile, au luat bani de peste tot de unde au putut. Au împrumutat de mai multe ori România pe dobânzi mari și lasă în urmă doar datorii peste datorii.
PSD+ALDE nu vor să guverneze pentru nivelul de trai sau viitorul Românilor. Toată lăcomia lor se reduce la a-și asigura puterea, privilegiile și interesele personale. Până și așa-zisul Fond de Investiții anunțat ieri este tot doar o pușculiță de partid. Banii sunt doar vânturați prin fața oamenilor, dar prioritatea este satisfacerea lăcomiei de partid.

Trăim o guvernare a iresponsabililor. Oficialii PSD+ALDE se ascund în permanență după fantomele unor dușmani închipuiți. Deși guvernarea este un rateu glorios, tot timpul altcineva este de vină.

Nu este exclus ca în curând să ne lovească recesiunea, iar PSD+ALDE să se comporte ca și cum ar fi în opoziție, acuzând la grămadă UE, companiile, ONGurile, pe Soros sau pe Președinte.

Adevărul este că suntem la nici două săptămâni de 2019, iar puterea nu știe pe unde să scoată cămașa. Nu are buget, nu știe ce taxe să mai pună și de unde să mai dea bani baronilor.

Lăcomia este, astăzi, politica de stat a unui guvern anti-românesc și anti-european.

Bursa de la București s-a părbușit în această dimineată ca urmare a anunțului făcut de dl. E. Teodorovici.

 

5 comentarii

  1. sophia Răspunde

    Faptul ca suntem tara cu cea mai mare diferenta dintre dobanda cu care imprumuta bancile si dobanda pe care o dau bancile e un adevar. Un simplu calcul matematic… Amenintarea ca bancile vor pleca din Romania e o minciuna.Nu lasa nimeni ciolanul! Dar…domnule Nicoara, ca un reprezentant al celor care v-au ales, poate ca ar trebui sa explicati mai pe intelesul tuturor ( tanti Florica si nea Ion habar n-au ce e aia Robor, de ce se imprumuta bancile una de la alta, etc) care sunt efectele de care vorbiti. Tot la fel sa explicati cu lux de amanunte cu cat ar scadea profitul bancilor, al firmelor de comunicatii,firmelor de energie, etc – de care pomeneati mai sus- asupra carora aceste noi masuri pun atata presiune.Ca sa inteleaga tot romanul, nu numai aia care stiu finante. Altfel s-ar putea crede ca si partidul pe care il reprezentati a inceput un soi de campanie electorala.

  2. Carmen Răspunde

    Si in Ungaria,guvernul Orban,i-a “taxat” pe marii “jupuitori al poporului” (banci,firme de telecomunicatii,energie…).Si acolo “bocitoarele” spuneau ca vor pleca firmele vizate ( saracii de ei,i-mi vine sa pling de mila) dar totul a ramas cum a fost.Intr-adevar ,ciolanul nu se abandoneaza.Se rontaie pina la capet.

  3. Rodica Răspunde

    Da si-n vremea guvernarii voastre tot jupuita se chema , nu ? Sau spuneti-ne termenul corect ! Ca Romania o duce asa de bine de cativa ani buni , cand s-au perindat pe la guvernare si tanda si manda ! Vorbiti ca ne loveste recesiunea in curand ? Pai nici nu trebuie sa ne loveasca nimeni , ca suntem loviti de voi , parlamentari si guvernanti , mai tare ca ….mama tuturor recesiunilor ! Iresponsabili sunteti cu totii , asa ca lasati lamentarile si cu pasatul pisicii moarte in curtea celuilalt , ca sunteti toti una ! Partea cea mai proasta din toata situatia aceasta este ca nu putem scapa de voi , si chiar daca -prin absurd – am scapa , nu stiu cu cine v-am putea inlocui ? Ca nu sunteti mai buni unii , decat ceilalti ! Si-apoi ia nu mai plangeti de grija bancilor si-a companiilor straine (la care se mai adauga cativa colosi din energie ) , ca voi le-ati acordat toate facilitatile posibile si imposibile , si nu v-au preocupat repercursiunile acestea , toate in detrimentul cetateanului ( care cetatean era doar bun de vot si de platit taxe si impozite ) ! Lasati-ne sa ne bucuram macar de spiritul Craciunului (fara voi) !

  4. gheorghe Răspunde

    Rodica bine ai punctat aici .Din partea mea un mare Bravo si Sarbatori minunate sa aveti.Nasterea Domnului Isus sa fie un prilej de bucurie si speranta pentru toti .

    • Rodica Răspunde

      Multumesc , asemenea ! Sarbatori minunate si imbelsugate pentru toti romanii corecti si onesti( platitori de taxe si impozite) , pentru toti romanii care au uitat ce-nseamna sa te bucuri de sarbatori din cauza lipsurilor , pentru toti romanii necajiti si uitati de soarta( si de guvernanti) ! Bucurie nemarginita si zile mai bune , zambete si soare in viata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.