Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Un fond de investiții a preluat mall-ul miliardarului sătmărean decedat

Un fond de investiții a preluat mall-ul miliardarului sătmărean Sandor Demjen, decedat în luna aprilie a acestui an. Magnatul sătmărean, cel care a pus bazele Polus Center, a trecut în neființă la vârsta de 74 de ani și a lăsat în urmă un centru comercial din Arad care a fost preluat zilele acestea de un fond de investiții sud african.

Concret, PKM Investments S.á.r.l. o subsidiară a sud africanilor de la MAS REI, care au un parteneriat cu Prime Kapital pentru extinderea în regiune, a anunţat achiziţia centrului comercial Atrium din Arad, de la Cosmovia Holdings Limited, parte din grupul ungar Demijan, fondat de magnatul Sandor Demjen. Valoarea tranzacţiei este de 40,5 milioane de euro.

Achiziţia a fost efectuată în cadrul parteneriatului dintre cele două companii. Sud-africanii de la MAS REI au o participaţie directă de 80%, în timp ce restul de 20% aparţine Prime Kapital, care se va ocupa de administrarea noului activ. Companiile au cumpărat acţiunile firmei Mastweight, deţinută de Cosmovia, pate din grupul Demijan, iar valoarea tranzacţiei este de 40,5 milioane de euro.

Anual, mallul Atrium, cu o suprafaţă închiriabilă de 28.600 de mp, generează venituri de 4,3 milioane de euro, echivalentul a 12,7  euro/mp. Cifra de afaceri a mallului a crescut în ultimul an cu 8,6%, iar rata de neocupare este în prezent de 2,3%. Venitul operaţional net pentru anul acesta este estimat la 3,5 milioane de euro.

Atrium este singurul mall din Arad care a supravieţuit crizei, pe strada unde au fost anunţate nu mai puţin de cinci proiecte coemrciale înainte de criză. Dezvolat de fondul de investiţii Carpathian în parteneriat cu un grup de investitori israelieni reprezentanţi de Michael Israeli, mallul a fost inaugurat în martie 2010.

Despre Sandor Demjen și grupul Demijan 

Grupul Demijan a fost fondat de oamenii de afaceri Sándor Csányi şi Sándor Demján, care a murit în primăvara acestui an la vârsta de 74 de ani. Sándor Demján, născut la Berveni, Satu Mare, a fost cel mai bogat om de afaceri din Ungaria în perioada 2007-2011, iar potrivit Forbes, acesta avea o avere estiamată la aproape 600 de milioane de euro, fiind al doilea cel mai bogat ungur.

Pe plan local, cei doi oameni de afaceri au mai dezvoltat prin TriGranit centrul comercial Polus din Cluj-Napoca şi Maritimo din Constanţa, aflate acum în portofoliul austriecilor de la Immofinanz sub brandul Vivo.

Sursa – economica.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.