Ultima actualizare: azi, 13:12

Locale

Amendă de 48 de milioane de euro pentru Electrolux

Șase producători de electrocasnice, printre care și Electrolux, au primit amenzi de aproape 200 de milioane de euro.

Autoritatea de Concurenţă din Franţa a amendat şase producători de electrocasnice cu suma totală de 189 de milioane de euro considerându-se că au format un cartel în perioada 2006-2009 şi au decis să majoreze preţurile la maşini de spălat, frigidere şi aragaze, transmite Reuters. Este cea mai mare amendă din acest an, a anunţat Autoritatea de Concurenţă din Franţa.

Producătorii de electrocasnice vizați de Autoritatea de Concurenţă sunt Whirlpool, Electrolux, BSH (subsidiară a Bosch), Indesit, Candy Hoover şi Eberhardt Freres. Deoarece aceste companii reprezintă 70% din piaţa franceză a electrocasnicelor, cartelul a avut un impact major asupra preţurilor plătite de retaileri şi consumatori, a explicat şeful Autorităţii de Concurenţă, Isabelle de Silva.

Cea mai mare amendă, de 56 de milioane de euro, o va plăti compania americană Whirlpool, în timp ce Indesit, care ulterior a fost achiziţionată de Whirlpool, va plăti o amendă separată de 46 milioane de euro. Electrolux a fost amendată cu 48 milioane de euro, Candy Hoover cu 15 milioane de euro şi Eberhardt Freres cu un milion de euro. Amenda pentru BSH a fost redusă la 23 milioane de euro pentru că a sprijinit investigaţia.

Sursa – dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.