Ultima actualizare: azi, 21:00
Locale

Dezbatere publică pentru noua galerie comercială din buricul Sătmarului

Centrul nou al municipiului Satu Mare se pregătește să se schimbe la față. Pe hârtie a apărut încă de anul trecut intenția de a adăuga acestei zone un nou punct de interes. ,,Redesenarea” Pasajului Corneliu Coposu prin construirea unei galerii comerciale rămâne astfel o prioritate, iar cetățenii sunt invitați să transmită observații sau propuneri.

Concret, este vorba despre o galerie comercială ce urmează să fie construită în Pasajul Corneliu Coposu, lângă Someșul, investiția fiind finanțată de firma SC City Walk SRL.  Viitorul centru comercial se va întinde pe 893 de metri pătrați.

Publicul este invitat să transmită observații și propuneri și, totodată, să participe la prezentarea și dezbaterea propunerilor planului, dezbatere ce va avea loc în sala de ședințe a Primăriei Satu Mare, luni, 4 februarie, la ora 12.00.

,,Obiectul prezentului proiect este realizarea unei construcții cu caracter comercial care să aibă ca scop revitalizarea zonei centrale – Strada Corneliu Coposu prin creearea unui nou punct de interes în traseul pietonal. Propunerea urmărește integrarea armonioasă în contextul existent, prin racorduri la vecinătăți și printr-un limbaj arhitectural contemporan. Arhiectura construcției va sprijini experiența pietonală dată de strada Corneliu Coposu participând la noul front creat cu un limbaj deschis și ritmat. Inserția urbană va fi realizată într-un mod sensibil la împrejurimi, prin respectarea materialelor și cromaticii existente în zonă”, se arată în memoriul nontehnic.

 

 

3 comentarii

  1. Ciprian Răspunde

    Iar betoane…puneti fraților de un parculet, ceva spații verzi

  2. Satmareanul Răspunde

    Corect Ciprian, ar fi bine sa ne gandim si la spatii verzi , parculete prin zona centrala!

  3. Aha Răspunde

    Si parcarile ? Subteran ceva ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.