Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Doi copii răniți de petarde în noaptea de Revelion. Minorii au ajuns la Urgență cu arsuri și fracturi

Trei pacienti, 2 copii si un adult, s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgențe, in noapte de 31 decembrie, dupa ce au suferit diverse plagi in urma manipularii unor substante explozive (petarde), se arată într-un comunicat al Spitalului Județean Satu Mare.

Adultul, o femeie in varsta de 26 de ani, a suferit o arsura superficiala la nivelul pleoapei stangi. S-a solicitat in acest caz un consult oftalmologic. Nu a fost necesara internarea in spital. Cei doi copii, in varsta de 15, respectiv 11 ani, au suferit plagi si arsuri la nivelul mainilor dupa explozia unor petarde.

Copilul in varsta de 15 ani a suferit arsuri si o fractura deschisa la nivelul falangei distale deget 3. Copilul in varsta de 11 ani a suferit o fractura la nivelul falangei 3, deget 1 (police) cu amputatie de parti moi.

In ambele cazuri a fost necesara internarea copiilor in spital, sectia Chirurgie plastica, pentru efectuarea toaletelor si sutura plagilor. Cei doi copii au fost externati in cursul zilei de 2 ianuarie.

Incepand cu data de 01.01.2019 si pana la data de 02.01, ora 12.00, la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul SJU Satu Mare s-au prezentat un numar de 232 de pacienti. Majoritatea pacientilor s-au prezentat la UPU pentru probleme digestive, respiratorii si cardiovasculare.

Sursa – SJU SM

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.