Ultima actualizare: azi, 13:57

Locale

FOTO. Patru români din Italia riscă închisoarea după ce au tăiat porcul în curte

Păstrarea tradiţiilor de sărbători din ţară ar putea să-i coste scump pe patru români stabiliţi în Italia. Ei au tăiat un porc în propria curte, fără a ţine cont de legislaţia din Peninsulă, care impune respectarea unor norme stricte atunci când e vorba de sacrificarea animalelor. Ştirea, publicată de „Il Messaggero”, a declanşat un val de reacţii, cititorii italieni cerând ca cei patru să „fie trataţi aşa cum au tratat ei animalul”.

Un porc pe jumătate ars, abandonat pe o masă într-o curte, apoi acoperit cu un sac de plastic negru, sub privirile a doi agenţi de la poliţia locală din oraşul Anzio, lângă Roma. Este una din fotografiile publicate de cotidianul “Il Messaggero”, pentru a ilustra amplul articol despre cei patru români denunţaţi pentru că au ucis “în mod abuziv” un porc, de sărbători, informează Hotnews.

Faptele au avut loc în zona Lavinio (Anzio), iar poliţiştii au fost alertaţi de vecinii speriaţi de zgomotele făcute de animal. Poliţia locală a solicitat intervenţia Autorităţii locale sanitare (ASL), care a confirmat nu numai moartea violentă a animalului, ci şi “cruzimea cu care a fost sacrificat”, fără a fi asomat, aşa cum prevede legea.

Cei patru români, cu vârsta cuprinsă între 35 şi 40 de ani, împreună cu un cetăţean italian, care a transportat porcul, au fost denunţaţi pentru “cruzime faţă de animale şi tranşare clandestină”. Ei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni până la un an şi o amendă de până la 150.000 de euro.

În mai puţin de o oră, ştirea a fost distribuită de aproape 800 de ori şi are sute de comentarii. Câţiva cititori le-au urat celor patru români “aceeaşi soartă ca a animalului”. “Ar trebui măcelăriţi aceşti zulu”, “La moarte cu ei”, “blestemaţilor” sunt doar câteva comentarii.

Sursa – hotnews.ro

 

 

23 comentarii

  1. unnu Răspunde

    italien iubitor de porc

  2. PENICI LINA Răspunde

    Unul dintre porcii sacrificati era mama lui Matteo Salvini,de-aia a iesit scandalul !!

  3. pop Răspunde

    BRAVO bine au facut ca i-au prins.Si in Romanica a-r trebui interzisa sacrificare animalelor fara aviz. Vrem conditii de trai european dar de fapt noi suntem niste barbari medievali

  4. pop Răspunde

    BRAVO bine au facut ca i-au prins.Si in Romanica trebuie interzisa sacrificare animalelor fara aviz. Vrem conditii de trai european dar de fapt noi suntem niste barbari medievali

    • cetatean Răspunde

      Ce legatura are traiul european cu o traditie Romaneasca ? Vorbesti prostii mai mari ca tine si mai faci si pe desteptul ,,numai faci” ,tu stii ca Italieni si azi mananca pisici si nu le mananca vii plus alte chestii care nu-s de tine ca tu esti european nu barbar medieval . Du-te la pascut !

    • Pop Răspunde

      Bai Pop cu clop nu taierea unu porc te face european sau nu ci oamenii, porci so taiat in romania decand lumea, amu dintrodata vai doamne de cand am intrat in Muie nu mai putem taia porci cum taiam odinioara auzi da zarzavaturile din ue vestejite pe rafturile supermarketurilor de ce as mai bune ca ale noastre?

  5. M Răspunde

    cand e vorba de animale toata lumea sare, mai ales in acest caz e hilara situatia, in care vorbim de un animal care e crescut pentru a fi sacrificat, nu are nici un alt scop sa cresti porcul. oameni sensibili, dar cand e vorba de o crima nu prea sar in halul asta dragii nostri europeni.

    ma gandesc ca atunci cand arunca cu gunoaiele, sau cumpara tot felul de gunoaie din plastic nu se gandesc ca nu prea fac bine animalelor sau pt planeta.

  6. Nae Răspunde

    Dar “pop” oare ce ar merita dupa ce a omorat limba romana ?.

  7. Bahu Răspunde

    Mama ,cum mai zbarnaie matele in burdihanuri de spaima ca nu se vor putea imbuiba cu de-ale porcului . Italienii ( si in mod sigur orice om civilizat ) sunt revoltati de modul barbar in care conationalii nostri au chinuit animalul. Pe vremea bunicilor nostri era unu’ in localitate care se pricepea la sacrificarea porcilor si era chemat sa faca asta .

  8. gheorghe Răspunde

    Mancatorii de paste s-au ofticat și au sărit în sus ca vezi Doamne a suferit porcul înainte sa moara.De ce nu i-au cerut părerea porcului dacă vrea sa moara sau dacă ar fi preferat (porcul)sa-și duca traiul intr-o locuință a vreunui bătrân italian dus cu sorcova???Sunt sigur ca porcul crescut și educat in UE ar fi preferat mai degrabă moartea,fie ea și prin înțepare în zona grăului, decât sa stea cu vreun mâncător de paste senil și ramolit.Mai bine,,în burdihanele romanilor decât sa suport un troglodit de italian mâncător de paste”ar fi zis porcu’!!!!! Trebuiau sa-l sacrifice intr-un loc retras,unde nu i-ar fi văzut și auzit nimeni și după aceea sa-l aducă acasă, sa-l părlească și restul.O lovitura bine țintit în cap cu un ciocan este binevenita înainte de injunghiere.Sta porcul liniștit încât nu este nevoie sa te lupți cu el!Simplu,sigur și în linişte se putea rezolva!!!!

  9. Jan Răspunde

    Sacrificarea porcilor de Craciun va dainui mult timp de acum inainte.
    Marea discutie nu trebuie purtata pe tema sacrificarii ci pe tema ASOMARII porcului.
    Omul este singura vietuitoare de pe pamint care produce durere si suferinta in mod deliberat.
    Am vazut macelar autorizat care omora porcul cu pistolul dupa care il intepa.
    De ce nu putem legifera sacrificarea oorcului fara durere ?

  10. Rodica Răspunde

    Bine ca nu sunt oripilati pizzarii cand sunt injunghiati romani pe strada in Italia , sau cand sunt marginalizati din cauza etniei ! Asta nu-i mai deranjeaza ; ce-i interesant , ca de cand e lumea si pamantul , la romani sacrificarea porcului este o traditie , fiecare cu metodele pe care le are la dispozitie , mai rudimentare sau mai avansate , iar acest lucru spune mult despre cat de bine suntem cunoscuti in afara tarii ( oare au auzit italienii de Ignat ? ) .Da nu-mi aduc aminte( si am vazut suficiente cazuri ) sa fie revoltati cand mananca cate-o sunculita , carnati , jumari ; si-atunci nu intreaba nici un italian – ma , da cum ati sacrificat porcul asta ? Ca daca a suferit porcul , nu ….mangiare nimic ! Hai ca suntem ridicoli !

  11. Bahu Răspunde

    Va propun sa bagati stirea intr-un ziar din Franta , Germania , Danemarca , Norvegia etc . si veti vedea ca atitudinea fata de acesti romani va fi egala cu cea a italienilor . Adesso avete capito ?

    • Rodica Răspunde

      In general (cu foarte mici exceptii) atitudinea fata de romani si obiceiurile noastre este aceeasi , oriunde in lume (sau aproape oriunde , ca de prin Africa n-am informatii) . Si nu este una excelenta , indiferent ca sacrificam sau nu porci de Craciun ! Cred ca trebuie sa cautam cauzele altundeva , nu in curtea in care s-a taiat un porc ! A fost o stire mai ….interesanta , care a picat… tocmai bine pentru agentiile de stiri ; nu la fel de revoltati s-au aratat de uciderea fostului canotor roman in Anglia (care nu era nici infractor , nici cersetor ) . Da asta nu mai are nici importanta , nici relevanta !

  12. abc Răspunde

    În 2010 niște românași de ai noștri de Ignat i-au pus în alertă trupele SWAT din Chicago. I-au și arestat atunci. Tot nu am evoluat de atunci.

  13. Nimeni Răspunde

    E o traditie romaneasca atunci sa se faca in Romania. Daca o faci in alta tara trebuie sa te asiguri ca respecti regulile acelei tari. Cum ar fi ca un vietnamez sa taie un caine si sa-l manance ca la el acasa intr-un oras de-al nostru? Noi nu am reactiona la un astfel de lucru? Dupa unii dintre ai nostri mai ca s-ar putea parjoli porcul in Piata Sfantul Petru din Roma sub nasul Papei Francisc.

    • y Răspunde

      Sacrificarea fără asomare nu este voie nici la noi de ani buni doar că legea nu se prea aplică, se trece cu vederea.

    • c-block Răspunde

      No ce idee ai dat la city meneger! Gata s-a rezolvat problema câinilor vagabonzi și deschidem un restaurant coreean prin zonă. Nu nord-coreean că ăia mai nou mănâncă și iarbă.
      PS. Coreenii mănâncă câine nu vietnamezii, dar observația ta a fost corectă.

  14. Nimeni Răspunde

    Vietnam

    Pentru că vietnamezii cred că mâncarea din carne de câine aduce noroc, aceştia o consumă pe cât de des posibil. Şi nu aduce doar noroc, ci şi potenţă bărbaţilor. Un kilogram de carne de câine costa circa 100 de dolari, adică salariul pe o lună a unui vietnamez de rând.

    Surprinzător sau nu, pe lângă potenţă şi noroc, carnea de câine le mai oferă vietnamezilor şi holeră! În 2009, carnea de câine consumată a stârnit o epidemie greu de dus pentru acest popor. Totodată… au scăpat

  15. Adrian Cozma Răspunde

    Niste nenorocizi!

    • bau-bau Răspunde

      No, s-a trezit din coma alcoolică prostul satului. Mă, tu sigur ești vegetarian sau doar prost peste limita admisă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.