Ultima actualizare: azi, 11:33
Locale

Doi procurori DNA care făceau anchete în Satu Mare, revocați din funcție

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis miercuri revocarea din funcţie a lui Ciprian Man şi Marius Ardelean de la DNA Oradea. Cei doi procurori făceau anchete în Satu Mare.

CSM a admis astfel solicitarea şefului interimar al DNA, Călin Nistor, care ceruse revocarea acestora din funcţie după ce, în spaţiul public, au fost difuzate o serie de înregistrări din care reieşea faptul că cei doi ar fi avut o conduită total neadecvtă, date fiind detaliile incredibile despre completele favorabile DNA Oradea şi cele nefavorabile, despre inițierea unor acţiuni de intimidare a judecătorilor prin trimiterea a doi judecători în judecată etc.

Pe 10 ianuarie, Călin Nistor a dispus un control la Serviciul teritorial Oradea al DNA pentru a se verifica activitatea de urmărire penală desfăşurată de anchetatorii din cadrul acestei unităţi de Parchet în dosarele despre care se vorbea în înregistrările apărute în spaţiul public, fiind sesizată şi Inspecţia Judiciară pentru posibile abateri disciplinare.

Avocatul Răzvan Doseanu a publicat pe site-ul Cabinetului de Avocatură Doseanu şi Asociaţii o înregistrare audio a unei şedinţe care ar fi avut loc la DNA Oradea în ianuarie 2018:

,,Înregistrare explozivă de la o şedinţă DNA Oradea, din ianuarie 2018, primită anonim. Posibil să fie autentică, posibil să nu fie autentică, deşi personal recunosc vocile tuturor procurorilor posibili participanţi. Dacă înregistrarea e autentică, ar trebui să urmeze arestări la DNA Oradea. Dacă nu e autentică, trebuie să vedem ce specialist a putut folosi vocile a cinci procurori. Vocea cea mai puternică din înregistrare pare a fi a procurorului Man Ciprian. Cine e autorul înregistrării şi care e scopul acesteia rămâne de stabilit”, se arăta în mesajul publicat de casa de avocatură.

3 comentarii

  1. Govor Răspunde

    Deci Marius Iancu a scăpat,…..

  2. Satmarean Răspunde

    Iancu Marius , urmează

  3. Anonim Răspunde

    Cei patru avocații care colectau taxele de protectie la baile din Mateszalka pentru procurorul Iancu Marius, su atenta monitorizare a ofiterilor de la SRI Satu Mare , cand urmează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.