Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

FOTO! Caz revoltător la Carei! O mamă singură, cu patru copii, nu primeşte locuinţă socială!

Caz revoltător la Carei! O mamă care îşi creşte singură cei patru copii, toţi mici, reclamă că nu primeşte locuinţă socială de la Primărie, deşi ar fi îndreptăţită. Laura Ruja susţine că este purtată pe drumuri de ani de zile, instituţiile o pasează de la una la alta, iar problema ei tot nu e rezolvată. Mai mult, ea susţine că ar fi locuinţe libere, dar nu se oboseşte nimeni să îi ofere una, în condiţiile legii.

Redăm mărturia femeii:

“Am cerere pentru locuinţă ANL din 2008, la refacerea dosarului am fost respinsă pentru că nu am avut loc de muncă, de doi ani sunt singură pe chirie cu cei patru copii, cel mai mic avea un an de zile şi nu am putut să mă angajez niciunde fiind aşa mic. De doi ani stau pe chirie unde plătesc 550 lei plus întreţinerea. Am depus o sesizare la Prefectura Satu Mare privind locuinţa în anul 2017 iar ca raspuns a fost ca am fost respinsa deoarece nu aveam adevetinţă de venit, dar de îndată ce mă voi angaja să ma adresez Primariei. M-am angajat în luna martie anul 2018, m-am prezentat la dânşii cu adeverinţă de venit dar nu au luat-o în considerare spunându-mi să aştept somaţia de refacere a dosarului, ca sunt pe lista de priorităţi cu 34 de familii înaintea mea. Aflând acestea am cerut audienţă la viceprimar unde au fost chemaţi cei care se ocupă cu dosarele şi repartizatea de locuinţe, le-am cerut să îmi ia cazul mai aparte, fiind singură cu cei patru copiii pe chirie, iar acum fiind angajată part time. Nu pot munci mai mult din pricina copiiilor, mi s-a spus să aştept până se vor elibera locuinte deoarece nu au nimic liber, așa că am așteptat, dar din martie până la sfarsitul lui noiembrie s-au repartizat locuinte. Sunt și în prezent locuințe libere nelocuibile, dar cei de la primărie nu se deranjează să îmi dea și mie. Minciuni peste minciuni și amânări”, ne-a transmis careianca.

6 comentarii

  1. cineva Răspunde

    Sa va fie rusine voua celor care permiteti asa ceva. Iar cei care stiu (avocat sau functionar la primarie sau prot.copilului …etc…) ce ar trebui sa faca aceasta mama fiti oameni si sfatuiti_o corect fara sa cereti comision.
    Sau trebuie musai sa fie ciuturie si sa vanda tigari in piata ca sa va ingramaditi sa o sprijiniti ? Tot mai multi observam cata importanta dati tiganilor toti cei care ne conduceti . Am ajuns sa fim noi discriminati cei care ne zbatem sa muncim sa putem plati toate darile pe care ni le impuneti . Aceasta mama cum sa_si creasca singura copii dintr_o chirie in alta pana o sa ajunga pe drumuri pentru ca nu i se ofera nici o sansa de a avea o viata mai buna ?

  2. y Răspunde

    Nu-i apăr pe cei de la Primăria Carei dar pentru o informare corectă nu credeți că trebuia să prezentați în cadrul articolului și punctul de vedere al autorității. Adică motivul refuzului pentru că sunt acuzații grave? Nu v-a învățat nimeni asta stimați “ziariști”? Asta se cheamă să faci meseria asta nu brekingnius cu nu știu ce camion împotmolit la Burdea sau alte articole copiate de la alții.

  3. Ion Iliescu Răspunde

    Bine ca si-a facut 4 copii pe care sa-i chinuie!
    Sa-i fie rusine!
    Un parinte constient nu-si permite mai mult de 2 copii, asta daca are o situatie materiala buna!
    Numai tiganii si asistatii sociali isi permit luxul de a face mai mult de 2 plozi!

    Eu cred ca mamica ar trebui sa incerce sa-si caute ceva mai bun de lucru si daca nu-i in stare sa-si creasca copii, sa-i dea spre adoptie unor familii care au posibilitatea!
    Mama trebuie sterilizata urgent! La cum arata si cata publicitate isi face, mai puieste inca 2-3 pana isi face rost de casa!

  4. Rodica Răspunde

    Stiu ca suna dur , dar te-ntreb , mai femeie – cand ai facut copii , aveai locuinta ? Copii au acelasi tata ? Daca stii ca n-ai conditii sa-i cresti la ce-i mai faci si-i chinui ? De ce-i cresti singura ? Unde este tatal copiilor ? Sunt convinsa ca-n spatele povestii se ascunde si un alt adevar in afara celui prezentat de tine . Sa nu intelegi gresit , nu apar nici primaria , nici pe cei de la protectia copilului care ar trebui sa se intereseze cam pe unde-i cresti pe copii si-n ce conditii . Nu stiu cat de actuala e poza de mai sus , da vad ca esti destul de atenta cu aspectul tau ; si-atunci e normal sa ne punem niste intrebari privind veridicitatea celor pe care le prezinti . Pana una- alta , din pacate , sufera copilasii tai nevinovati si tare mi-e teama ca nu esti prea responsabila , sa-ti asumi ceea ce se intampla !

  5. cineva Răspunde

    Ion iliescu = Rodica : sigur ati mancat ceva acru . O mama nu trebuie jignita ori ce ar fi . Ganditiva la mama voastra inainte sa vorbiti asa . Nu este frumos .

  6. Bogdan Răspunde

    Ion iliescu,cum adica un parinte constient isi permite 2 copii? De cand avem targhet la copii tu traiesti in china?Indiferet cati tati au copii nu este treaba noastra.iar daca cioroi cu 10 copii beneficiaza de ajutor de la stat si pot folosi salvarile pe post de taxi.ei sunt mai romani decat acesata doamna?cati destepti traiesc in satu mare sa ma p pe ei.Mesaj pentru doamna,sa va casatoriti cu o persoana de etnie roma si veti primi locuinta pe centru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.