Ultima actualizare: azi, 15:41

Locale

FOTO. Fructe toxice? Mesajul dintr-un supermarket din Satu Mare

Atenție la fructele pe care le cumpărați din marile magazine din municipiul Satu Mare. Un supermarket din oraș a pus la vânzare mere și pere cu un avertisment: ,,coaja nu este recomandată consumului uman”.

Se spune că un măr consumat pe zi ține doctorul departe. Numai că, între timp, o dată cu vremurile care s-au schimbat, se pare că nici cele mai comune fructe nu mai sunt aceleași. Un mare supermarket din municipiul Satu Mare vine cu un afiș impozant lângă rafturile cu mere și pere, avertizându-i pe clienți să nu consume sub nicio formă coaja acestor fructe.

Cum în ultima perioadă din ce în ce mai puține lucruri bio sunt la vedere la marile magazine, fiți cu mare băgare de seamă pe ce dați banii. Până și banalele mere sau pere pot fi toxice, mai exact coaja lor!

8 comentarii

  1. mipudeco Răspunde

    E bine sa fim avertizati, dar si mai bine ar fi sa vindem fructe netratate. Chiar spalata sau indepartata coaja fructului, asta nu inseamna ca miezul nu ramane cu substante toxice.

  2. Jam Răspunde

    Este revoltator !!!
    Unde sint autoritatile romane ?
    Cum isi permit strainii sa-si bata joc de noi , la noi acasa !?
    Va imaginati un biet intreprinzator roman care are un mic chiosc, ca si-ar permite asa ceva ?
    Va imaginati cum l-ar inchide autoritatile romane a doya zi ?
    Ma revolt in sinea mea…si-atit !

    • Unu' Răspunde

      Relax, că o să-ți pleznească vre-o venă!
      Și fructele autohtone sunt tratate, altfel nu prea rezistă în depozite!
      Diferența este că unii recunosc că fac tratamente, alții nu! Decizi tu care este mai sincer!

      Am cumpărat din piață mere “românești” din producția proprie a unui proprietar de livadă, iar acasă când le-am spălat, am constatat că erau acoperite de ceară, iar după spălare (lăsate la înmuiat 10-15 minute în apă caldă în care pun o linguriță de bicarbonat) toată mizeria vine jos! Astea aveau un puternic miros și gust de chimicale! L-am întrebat pe producător și s-a jurat că el nu folosește, dar a recunoscut că … a cumpărat o parte din mere din … Polonia!!!

  3. Zi-le d-l Geo Răspunde

    Perele pe care le vedeti sub panou sint romanesti. Asa scria pe eticheta. Ale mai galbene de linga erau aduse din afara. Cele romanesti incepusera sa se strice si poate ca le-au stropit baietii cu ceva….ar merita investigat chestia asta…

  4. cetatean Răspunde

    La Auchan se MINTE non-stop, personal am pățit de câteva ori, pe eticheta pusă de ei pe lăzi scriu că fructele sunt din România, dar pe ambalajele originale ale fructelor erau scrise alte țări de origine, Turcia, Grecia, Spania etc. Deci cei de la Auchan dezinformează intenționat cumpărătorii, știind că se preferă fructele produse în România. Așa că nu mai facem cumpărături de la Auchan. Să rămână cu MINCIUNILE!

  5. Naiv Răspunde

    Voi sunteti chiar atat de aivi. Astia macar avertizeaza… credeti ca restul vinde marfa bio…..stiti voi ce ar insemna bio? Sa nu stropesti cu nimic si ar iesi niste merisori ca o minge de ping pong sa ala cu vierme…apoi dupa ce culegi, daca ai ce, le pui la racoare unde sta max 3-4 sapt. pana se putrezest complet. E, daca vrei sa fie ca inmagazine, trebuie stropit de min 4-6 ori dupa care bagi 0-2 grade si inclusiv si atunci mai stropesti odata….

    • Nha Răspunde

      Ti-a putrezit tie partea de sus a gatului ! Dar ti-ai zis punctul de vedere – respect ! Mai documenteaza-te cand faci afirmatii ! As posta acum niste poze cu mere netratate daca ar fi posibil sa vezi ce aberatii scrii , dar n-am cum .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.