Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTOGALERIE. Castelul Károlyi, vedetă pe platforma Netflix. Zeci de mii de turiști îi calcă pragul anual

Unul dintre filmele de sezon de pe Netflix a fost filmat aproape integral în județul Satu Mare, la Castelul Karolyi. Bijuteria arhitecturală, renovată cu 5 milioane de euro din fonduri europene, a atras atenţia producătorilor de la Hollywood, care au turnat o peliculă ce rulează acum pe platforma Netflix. Mai mult, Castelul din Carei a stârnit interesul turiștilor, fiind vizitat anual de peste 50.000 de oameni.

Este vorba despre filmul “The Princess Switch”, o comedie romantică de Crăciun, care o are protagonistă pe vedeta seriei High School Musical, actriţa Vanessa Hudgens. Pelicula a fost filmată atât în exteriorul, cât şi în interiorul Castelului Karolyi din Carei, judeţul Satu Mare.

,,L-au găsit pe acesta ca o mică perlă, bijuterie pe care casele de producţie nu aveau de ştire şi s-au folosit de această noutate. Au reamenajat unele săli, dar s-au folosit de arhitectura castelului şi exponatele de aici”, a explicat directorul Direcției de Cultură și Sport a municipiului Carei, Bogdan Georgescu, pentru ProTV.

Alături de actorii sosiți din SUA și Marea Britanie, peste 100 careieni și sătmăreni, au participat la filmări în calitate de figuranți.

,,În forma actuală, Castelul Karolyi seamănă cu castelele din Valea Loarei. Un castel construit în stil romantic eclectic, cu mai multe stiluri de construcţii”, spune Hago Attila Nandor, arheolog.

Despre filmul The Princess Switch

În lunile februarie și mai 2018, în municipiul Carei, în mai multe locații, au avut loc filmări pentru comedia romantică ”The Princess Switch”. Filmările au avut loc în Castelul Károlyi, în locația fostei Primării, pe platoul din fața actualei Primării și zona pietonală de pe strada 1 Decembrie 1918, unde a fost amenajat un târg de Crăciun.

Filmul The Princess Switch este disponibil pe platforma Netflix, iar cei care au văzut deja comedia romantică spun că pelicula este una perfectă pentru perioada Sărbătorilor de iarnă. Comedia romantică americană, filmată în cea mai mare parte în Castelul Károlyi și în alte locații din municipiul Carei, a fost lansată de compania Netflix în data de 16 noiembrie 2018.

Sinopsis

Cu o săptămână înainte de Crăciun, Margaret, minunata ducesă de la Montenaro, schimbă locul cu Stacy, o „fată obișnuită” din Chicago, care arată exact ca ea. Cu ajutorul magic al lui Moș Crăciun, Margaret se îndrăgostește de frumosul coleg al lui Stacy, în timp ce Stacy se îndrăgostește de logodnicul lui Margaret, prințul moștenitor.

Un alt castel din România pe platforma Netflix

Al doilea film din seria Un Prinț de Crăciun s-a întors în România, după ce primul a avut mai multe scene filmate la Castelul Peleș. Filmul este disponibil pe Netflix din 30 noiembrie și se numește Un prinț de Crăciun: Nunta regală.

Filmul produs de Netflix are în centrul atenției nunta dintre Amber și prințul Aldoviei, Richard. Pentru al doilea film, scenele au fost filmate la Ateneul Român, Castelul Peleș și împrejurimi și unele interioare la Palatul Cotroceni.

Primul film, Un prinț de Crăciun, a avut premiera în toamna anului 2017, cu majoritatea scenelor filmate la Castelul Peleș care a servit drept casa regelui Aldoviei în film.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.