Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

FOTO&VIDEO. Circulație dificilă pe drumurile din județ, din cauza zăpezii

Circulația se desfășoară cu dificultate pe mai multe drumuri din județul Satu Mare din cauza zăpezii.

Zăpada face dificilă circulația auto pe mai multe drumuri din județ. Din cauza condițiilor meteorologice și a carosabilului acoperit cu zăpadă, șoferii trebuie să manifeste o prudență maximă la volan.

Un cititor Portal SM a semnalat faptul că, în această după-amiază, în unele zone din municipiul Satu Mare a început acțiunea ,,sarea și lopata”. ,,Asa ceva doar la Satu Mare vedem … se arunca sare cu lopata din masina”, a declarat acesta, pentru Portal SM.

Mai multe autoturisme au derapat în ultimele două zile din cauza drumului acoperit de zăpadă ori a neadaptării vitezei la condițiile de drum.

Polițiștii sătmăreni le recomandă șoferilor să evite drumurile lungi în această perioadă în care condițiile meteo sunt nefavorabile.

,,Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcționează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc. ). Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice și recomandările autorităților centrale și locale”, anunță polițiștii sătmăreni.

Reamintim că meteorologii au emis un cod galben de ninsori şi viscol pentru zona montană din nordul şi vestul ţării. Codul va fi valabil luni, între orele 02 noaptea şi 14.00. În restul țării, meteorologii informează că vor fi precipitații moderate cantitativ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.