Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Mai mulți români au fost storși de bani de polițiști din Ucraina

În ultima perioadă mai mulți cetăţeni români aflaţi în concediu la schi în staţiunea Bukovel din regiunea Transcarpatia, au semnalat faptul că au fost victimele unor tentative de extorcare la punctul de control al traficului rutier dintre regiunile Transcarpatia și Ivano-Frankivsk.

Potrivit relatărilor, poliţiştii ucraineni folosesc aparate de măsurare a nivelului acoolemiei trucate, solicitând ulterior celor testaţi sume importante de bani.

Consulatul României la Solotvino a informat în privinţa celor de mai sus autorităţile locale, cărora le-a solicitat eradicarea acestui fenomen şi asigurarea siguranței cetăţenilor români.

Până la clarificarea pe deplin a acestei situaţii neplăcute, Consulatul României la Solotvino recomandă cetăţenilor români:

– să nu consume alcool atunci când conduc şi să păstreze o atitudine condescendentă în relaţia cu reprezentanţii autorităţilor ucrainene;
– să-şi păstreze calmul şi să solicite poliţiştilor ucraineni care își depășesc atribuțiile să se identifice (nume, numărul insignei sau al legitimaţiei);
– să informeze în scris la adresa [email protected] Consulatul României la Solotvino în privinţa eventualelor incidente, furnizând elementele de identificare ale reprezentanţilor autorităţilor locale implicaţi în acestea pentru a putea contribui astfel la clarificarea aspectelor semnalate.

Pentru cazuri deosebite, în care cetățenii români sunt arestați, reținuți sau răniți într-un accident, aceștia se pot adresa Consulatului la numărul de telefon de urgență +380 68 2140918.

3 comentarii

  1. Driver Răspunde

    Dar cine va recomandat sa mergeti pe acest taram..numit: Mita, Traditie.
    Mergeti in tari civilizate, spre west.
    Ucraina este ca si romania, plin..plin de militieni corupti.
    Acolo la granita si vamesul roman ia de pe scaun acei 10 lei pe care le pregatesc soferii.

  2. Unul Răspunde

    Acolo nu este DNA, este tradiție ciubucul și șpaga, altfel nu țî tăt una !!!

  3. Jan Răspunde

    Subscriu si eu la intrebarea lui “driver” : de ce mergeti acolo ?
    As mai adauga si Bulgaria la intrebare.
    Daca v-au demonstrat de multe ori ca va fura masina cu complicitatea celor de la hotel si chiar a politiei, de ce mai mergeti acolo ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.