Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Traficul aerian, paralizat! Zborurile pe ruta București – Satu Mare, afectate de vremea rea

Cursele aeriene care pleacă de pe aeroporturile bucureştene pot înregistra întârzieri de până la 30 de minute din cauza degivrărilor, a anunţat, marţi dimineaţa, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

,,Operarea este normală pe aeroporturile Henri Coandă şi Aurel Vlaicu, dar în condiţii de ninsoare. Sunt întârzieri minime (sub 30 minute) la unele curse, ca urmare a operaţiunilor de degivrare. Suprafaţa de mişcare este curată, dar se intervine constant pe piste, platforme şi căi rulare pentru îndepărtarea zăpezii”, spun reprezentanţii companiei.
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), 27 de judeţele se află sub o atenţionare Cod galben de viscol până miercuri seara, iar la nivelul întregii ţări este în vigoare o informare de vreme rea, cu intensificări ale vântului ce vor avea viteze la rafală de 45 – 55 km/h accentuând senzaţia de rece.
Astfel, în intervalul 14 ianuarie, ora 14:00 – 16 ianuarie, ora 20:00, în toată zona de munte vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65 – 80 km/h şi temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marţi spre miercuri (15/16 ianuarie), în special în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali, unde local se vor acumula cantităţi de 10 – 15 l/mp.
Judeţe vizate de Codul galben sunt: Satu Mare, Maramureş, Botoşani, Suceava, Neamţ, Mureş, Harghita, Bacău, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Arad, Bihor, Sălaj, Cluj şi Timiş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.