Ultima actualizare: azi, 21:07
Locale

Romeo Nicoară: Cum distruge PSD județul și primăriile din Satu Mare!

Deputatul PNL Romeo Nicoară critică, într-o postare pe facebook, modul în care guvernul a alocat fonduri în judeţul Satu Mare, arătând că 85% din sume au mers spre primăriile PSD.

Redăm postarea deputatului Romeo Nicoară:

“Cum distruge PSD județul și primăriile din Satu Mare, prin alocările bugetare. 85% din bani au mers la comunele conduse de PSD

Guvernul condus de Dragnea-Vâlcov-Teodorovici s-a dovedit a fi din nou doar guvernul PSD, nu Guvernul României. Localitățile și cetățenii au fost loviți direct, dacă nu s-au înghesuit în armata politică a PSD. La finalul anului 2018, chiar înainte de Crăciun, am aflat că, din Fondul de Rezervă al Guvernului, cel pentru situații de necesitate și de urgență, au venit către primării din Satu Mare aproape 24 milioane de lei (adică 5,1 milioane de euro). Doar că, surpriză, 85% (!!!) din acești bani au mers exclusiv către localități conduse de primari PSD. Așadar, urgențe și necesități sunt doar acolo unde PSD este la conducere! Sic!

Am putea înțelege o anumită preferință, o înclinație politică, dar, totuși … totuși, domnilor: 85% din bani să meargă doar la PSD înseamnă pur și simplu o înjurătură la adresa cetățenilor din întreg județul Satu Mare.

Mărunţiş pentru primăriile PNL

Nevoile și urgențele unor localități au fost total ignorate, pentru ca 15 localități conduse de PSD să primească bani (din cele 16 conduse de PSD în județ; pierzătorii de la PSD sunt cei din Valea Vinului care au fost lăsați pe dinafară). Și ce de bani! În schimb, ceva mărunțiș, în batjocură, a fost dat și către 5 primării conduse de opoziție (PNL): 500 de mii de lei din 24 de milioane!

În rest, 10% din sumă a mers la primării conduse de primari UDMR (18 localități) și încă un rest mic la ALDE (2 localități). Cele 3 hotărâri de Guvern emise chiar înainte de Crăciun au fost un cadou otrăvit pentru cetățenii plătitori de taxe din tot județul Satu Mare.

Situația este gravă. Este necesar ca alocarea pentru 2019, din viitorul buget județean, să țină cont cu înțelepciune de aceste cifre, iar localitățile dezavantajate să fie sprijinite pentru a se reechilibra bugetar. Este nevoie de o echitate în dezvoltarea județului!

Vă mai spun doar că bugetul țării (nu cel al județului) vine în Parlament abia în 4 februarie (!), deși trebuia să fie gata din noiembrie. Primele afectate de întârziere sunt tot administrațiile locale, care nu pot planifica nimic pentru 2019″.

3 comentarii

 1. Polo Nicu Răspunde

  Este acelasi ”mod de operare” folosit candva de PDL sau alte mizerii care s-au perindat pe la guvernare,insa ”mister” nicoara a uitat !!Peste 100 si ceva de ani,cand va ajunge si PNL-PDL la putere,le-o veti intoarce psd-istilor,cu varf si indesat !!Pana atunci,”mister” nicoara,bea ,mananca si ft,ca nu stii cand iti vine ”vremea” ,ca la cat te ”strofoci” poate faci vreun AVC !!

 2. Ion Răspunde

  ALDE are 5 primari si a primit bani la doua primarii. ALDE nu e la putere? Cam schioapa logica d-lui deputat

 3. Mircea P. Răspunde

  Nu sunt PSD-ist ! Nici UDMR-ist sau ALDE-ist ! Dar va spun in cunoștința de cauza, ca acest deputat Nicoara minte cu nerușinare .!
  1. Toate situațiile de lucrări finanțate din programul PNDL 1+2, care au ajuns la minister pana la data de 29.11.2018, AU FOST ACHITATE INTEGRAL pe data de 19 Decembrie 2018. Plățile au fost făcute fara nici un fel de preferințe/criterii politica.
  2. Daca aveti ceva dubii, va stau la dispoziție cu detalii.
  3. Dormeo habarnistul, politruc bugetofag, doar se mai bagă in seama !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Părinţii bebeluşului decedat au donat o parte din bani unui copil bolnav

Părinţii bebeluşului decedat la trei zile de la naştere din cauza unei probleme la inimă au donat o parte din...

Închide