Ultima actualizare: azi, 15:41

Locale

Vremea se răcește! Temperaturile coboară până la -12 grade Celsius

Temperaturile vor avea variaţii în toate zonele ţării. Astfel, un val de ger şi ninsori va lovi România în următoarele zile, iar în zona Sătmarului vom avea chiar și -12 grade Celsius.

În primele zile din an va fi ger în aproape toată ţara, vremea se va încălzi uşor abia după 8 ianuarie. Iarna grea va continua şi în februarie, când se vor înregistra chiar şi minus 15 grade.

În Transilvania, valorile termice nu vor avea variaţii semnificative în primele trei zile, când media maximelor va fi de 1 – 2 grade, iar a minimelor de minus 4 – minus 3 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel că până în data de 7 ianuarie temperaturile diurne vor avea în medie între -6 şi -3 grade, iar cele nocturne în general între -10 şi -12 grade şi vor caracteriza o vreme geroasă. Din 8 ianuarie se va încălzi uşor şi treptat, dar media maximelor termice nu va mai depăşi -2 grade, iar cea a minimelor minus 8 – minus 7 grade. Trecător, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ, aproape zilnic.

În Maramureş, până la începutul celei de a doua săptămâni de prognoză, valorile termice vor fi în general în scădere, de la o medie a maximelor de 3 grade, până la minus 6 – minus 5 grade între 4 şi 7 ianuarie şi de la o medie a minimelor de 0 – minus 1 grad, până la minus 10 – minus 12 grade, în acelaşi interval de timp. Din 8 ianuarie se va încălzi uşor şi treptat, cu aproximativ 3 – 4 grade. Temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.