Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. Sute de mașini de lux furate și descoperite la Vama Petea

Numărul mașinilor furate și descoperite la frontieră a crescut cu 70%. Vama Petea se află în topul clasamentului făcut de Poliția de Frontieră, iar cele mai multe mașini sunt cele de lux.

Creștere uriașă a mașinilor furate și descoperite la vamă

În anul 2018, poliţiştii de frontieră au descoperit 239 autovehicule, printre care 196 autoturisme, 27 microbuze, 4 motociclete, 8 automarfare și 4 remorci, care figurau ca fiind căutate de autorităţi sau declarate furate în străinătate.
Pe de altă parte, în anul 2017, au fost depistate 138 de autovehicule. Creșterea este de peste 70%, potrivit polițiștilor de frontieră.

Vama Petea, în fruntea clasamentului

Vama Petea se numără printre fruntașii clasamentului, alături de punctele de la Borș și Nădlac. 266 de infracțiuni au fost constatate în anul 2018, majoritatea șoferilor declarând că au primit bani pentru a aduce mașinile în România, neștiind că sunt furate.

“În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul cercetărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar „cumpărători de bună credinţă”. Alţii au susţinut că au primit o sumă de bani (în general, de până la 500 euro) pentru a transporta maşina în România şi, la fel, nu cunoşteau că aceasta e furată,” precizează polițiștii.

Celor implicați în traficul cu maşini furate, le-au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Politiei de Frontieră.

2 comentarii

  1. a Răspunde

    Bilant bun!?. Cineva se pregateste de o prima ceva? Sau justificarea posturilor, pt. a nu intra in Schengen?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.