Ultima actualizare: ieri, 22:12
Locale

Ziua Culturii Naționale la Satu Mare: spectacol la teatru și program dedicat memoriei lui Mihai Eminescu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Teatrul de Nord Satu Mare, și în parteneriat cu Colegiul Național „Mihai Eminescu”, organizează în perioada 13- 15 ianuarie 2019 o serie de manifestări culturale sub genericul „Ziua Culturii Naționale” după următorul program:

Duminică 13 ianuarie de la ora 17:00, în Sala Mare a Teatrului de Nord va avea loc spectacolul „Tradiție și Avangardă”, invitat special fiind maestrul Grigore Leșe. Intrarea este liberă, rezervarea locurilor se poate face la Casa de bilete de pe str. Horea.

Concept inedit în spațiul românesc și european, spectacolul ”Tradiție și Avangardă” reunește lumi muzicale diverse, frânturi de istorie și trăiri sufletești autentice. Sunt aduse împreună nestemate ale muzicii românești tradiționale, adunate, cântate și horite de Grigore Leșe, alături de lucrări consacrate din muzica universală occidentală și lucrări de inspirație folclorică scrise de compozitori români, interpretate de: Mihaela Pletea – soprană, Maria Chifu – fagot și Olga Podobinschi – pian.

Marți 15 ianuarie de la ora 10:00, depunere de coroane și jerbe de flori la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare urmat de un program artistic dedicat memoriei poetului nostru național.

În încheierea manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale va avea loc o depunere de jerbe la Monumentul Limbii Române aflat în curtea Muzeului de Artă Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.