Ultima actualizare: azi, 08:28
Locale

Cât câștigă medicii, pe specialități. Orașe mici, salarii uriașe

Specialiștii din domeniul medical au solicitat la interviul de angajare salarii cu 20% mai mari față de cât au oferit angajatorii din sistemul privat pe parcursul anului 2018, arată un studiu efectuat în ianuarie 2019 de catre MEDIjobs, cea mai mare platformă de recrutare în domeniul medical din România.

Orașe mici, salarii mari

Angajatorii din orasele mici și mijlocii sunt dispuși să ofere salarii mai mari decât cei din principalele orașe precum București, Cluj sau Timișoara. În aceste cazuri, lipsa personalului medical atrage de la sine o creștere substanțială a ofertei angajatorilor, din dorința de a atrage candidații.

De exemplu, un medic specialist oftalmolog poate primi un salariu de 10.000 de lei net în Satu Mare; un medic specialist pediatru poate primi un salariu de 12.000 de lei net în Baia Mare, iar un medic specialist pe diabet poate primi pana la 9.000 de lei net în Targoviște.

În plus, pe lângă beneficiile de ordin financiar, medicii specialiști pot lua în considerare relocarea în orașe mai mici pentru alte beneficii precum: asigurarea cazării, decontarea costurilor de transport, prime salariale, program flexibil și altele.

În vestul tarii, salariile oferite de către angajatori sunt în medie cu aproximativ 25% mai mici decât cele oferite în București. Situația stă diferit pentru regiunea Moldovei, acolo unde salariile oferite medicilor pot fi cu până la 30% mai mari decât cele oferite in capitala.

Acest decalaj este cauzat de deficitul mare de medici specialisti din zona Moldovei.

Topul celor mai bine plătite specializări

In topul celor mai bine platite specializari se afla Anestezie si Terapie Intensiva, acolo unde salariile lunare pot ajunge pana la 17.000 lei net, Oncologie medicala cu salarii de pana la 12.000 lei net, Medicina de Urgenta cu salarii in jur de 10.000 de lei net, Radiologie cu salarii in jur de 10.000 de lei (iar radiologii care obtin competente specifice precum CT sau RMN pot ajunge in medie la salarii de 15.000 lei net), Cardiologie cu salarii de 9000 lei net si

Medicina de laborator, cu salarii medii de 8000 de lei net. Nevoia pietei de medici formati pe aceste specialitati este foarte mare, ceea ce determina angajatorii sa ofere salarii mai ridicate in aceste domenii.

La polul opus, cele mai mici salarii sunt oferite medicilor specialisti in medicina generala (4.500 lei net), medicina de familie (5.000 lei net) si medicina muncii (intre 4.000 si 5.000 lei net).

Sursa: wall-street.ro

15 comentarii

  1. Pop Ioan Răspunde

    La aceste sume se mai adauga “pliculetele” si alte “mici atentii”.

    • Lola Răspunde

      Tot timpul trebuie sa fie macar un idiot ca tine, cu un comentariu pe masura! Macar mai schimbati subiectul!

      • Altu Răspunde

        Și tot timpul o idioata ca tine care neagă adevărul. Vezi zilnic exemple la tv de cum își fac treaba personalul medical român,care este o rușine pt restul care îmbracă acel halat din întreaga lume. După ce că taie bani de la alții să vă dea vouă vă bateți joc de pacienți. Plecați în străinătate că oricum cu voi sau fără voi tot murim.’ Avem salarii,nu luăm șpaga’- câtă ipocrizie și nesimțire.

        • Carmen Răspunde

          Pop Ioan si Altu!! Foarte corect si la subiect.Inca odata s-a demonstrat ca adevarul doare.Aceasta “Lola” , mai mult ca sigur, este atinsa de comentariu,acesta este cauza ca jigneste pe cineva care spune adevarul.

      • satmarean Răspunde

        panarama, la cei din urgenta se mai pune si 2000 lei pentru fiecare serviciu facut pe terapie intensiva smurd si fac minim 5 pe luna. se mai adauga inca 10.000 pentru tecla, moldovanca, tamas

  2. Kali Gyula Răspunde

    Nu sunt medic si nici nu lucrez in sistemul sanitar,insa salariile medicilor sunt pe masura studiilor si muncii pe care o presteaza !!Pentru ca nu poti compara un medic cu un ”finantist” care castiga mai mult decat un medic de medicina generala sau medic de familie,si care a ”studiat” la acad. comerciala din subsolul lic.M.Eminescu sau Goldis (la fara frecventa,binenteles) sau marea majoritate a ofiterilor din politie,trecuti din randul agentilor,cu studii asisderea, iar exemplele ar putea continua chiar si cu politistii locali, care mai nou au pretentii de …politie nationala :))) !!!!!Ok,fiecare isi face treaba acolo unde e,insa niciodata sa nu comparam cei 6 ani de studii medicale si inca trei de rezidentiat plus alte zeci de examene, cu tot felul de ”bine platiti” din sistem !! Da,este adevarat ca mai sunt medici care au ”buzunare” la halat,insa de vina suntem tot noi,pentru ca asa i-am obisnuit!

    • Altu Răspunde

      Corect, salariile pt studiile care le au, răspundere, munca prestată sunt corecte. Dar dacă au salarii corecte să își facă treaba . Eu la patron dacă nu îmi fac treaba sunt sancționat sau dat afară,lor nu li se întâmplă nimic. Acum că au salarii pe măsură trebuia să fie puși să aleagă între cabinet privat sau muncă la stat. Te duci la policlinică cu trimitere și îți spun să mergi la ei la cabinet unde plătești. Pt ce plătim la CNAS? Vă spun eu ,de fraieri . Nu ai nici un beneficiu, fără bani în buzunar ești fiu ploii, când ai probleme medicale.

      • Anastasia Răspunde

        La salarii corecte sa și facă treaba cum trebuie…
        Aha… deci treaba unui medic este ca și orice alta treaba: foaie plimbată de colo la semnat sau de introdus niște date intr un calculator. Așa vedeți voi treaba medicilor? Este atât de trist ca nu se mai pune in țara asta accent numai pe BMW și pe câți bani avem noi ca “ avem afaceri” și suntem șmecheri. Educație egala cu zero. Medicii încearcă sa facă tot ce le sta in putința sa salveze viața unui om. Voi cred ca nu realizați ca niciun medic nu ar face opusul sau nu și ar dori sa i moara pacientul… dar gândiți putin?! Face tot ce poate… dar nu e vorba doar de asta. Corpul fiecuruia e diferit.. da, învața cărți multe și văd multe in timp, dar nu sunt 2 pacienți la fel. Va rog mai gândiți putin!

    • Cristian E. Răspunde

      @kali Gyula
      Nici eu nu sunt medic sunt sin Bucuresti si aici facultatea de medicina nu mai e ce era odata sunt o mie de locuri buget plus taxa si pana in 2000 de candidati, adica 2 pe loc. In alte orase gen galati, sibiu etrc nici macar nu se mai da examen pe la medicina ci doar interviu. In spitalul din zona unde stau eu sunt o gramada de meedici angajati ce au terminat medicina la particulara deci simplu faptc a esti medic la stat nu justifica acest salriu. De ce nu isi fac ei criterii de evaloare? In spitalele private medicii sunt platiti ca in privat adica prost…

      • Cineva Răspunde

        Cred că ai puțin cretinism daca tu crezi că la Sibiu e admitere pe interviu. Cred că ție ți-ar lua cel puțin 5 ani să înveți ce au ei pentru admitere, dar na, hai sa ne aflam în treabă că așa e la moda acum.

  3. Anonim Răspunde

    Nintas Ioan, zis Nica, liderul de sindicat al Sptalului Județean de Urgență Satu Mare, ,,TRADATORUL,, ,și-a tradat membrii de sindicat, semnand decizia de diminuare a sporurilor asistenților medicali de la mai multe secții, in favoarea medicilor de la Anestezie, sectie in care își desfășoară activitatea si acest așa zis ,,lider de sindicat Nintas Ioan,, . ,,RUSINE,,

  4. MAE Răspunde

    Am fost operat în 2018 ,zero Pliculețele ,nu a vrut sa ia nimic ,deși ar fi meritat ,Este de treabă tot personalul , merită salarii cît mai mari !!!!,ei sint răspunzători de cea ce fac ,și dau maxim ,operați mai mult sau mai puțin complicate ,așa ca gura.si purtațile respect.

  5. Unul Răspunde

    Nică, demisia!!!!

  6. Nae Răspunde

    “MAE” de ce ar fi meritat ?, ti-a facut ceva extra, si-a facut serviciul; daca esti multumit poti sa-i multumesti. Nota 10 pentru medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.