Ultima actualizare: ieri, 21:48
Locale

Cod portocaliu pe Tur. Prefectul a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Cod portocaliu pe Tur. Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a convocat astăzi şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare, având pe ordinea de zi două puncte referitoare la măsuri urgente pentru siguranţa publică, în contextul evoluţiei meteo care a dus la topirea stratului de zăpadă.   

Astfel, prima măsură adoptată, transpusă în Hotărârea nr.1/04.02.2018 a CJSU Satu Mare priveşte Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare  (ANIF) care va pune în funcţiune staţiile de pompare ale sistemului judeţean de desecare pentru înlăturarea efectelor produse de revărsările de ape interne pe terenurile agricole şi neagricole.

Având în vedere atenţionarea cod portocaliu pe râul Tur, prefectul a dispus activarea Grupei operative din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare, activarea Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din  unităţile administrative-teritoriale situate pe  cursul acestui râu şi instituirea permanenţei la sediu.

În calitate de preşedinte al CJSU, prefectul a solicitat supraveghere cu maximă atenţie a teritoriului de către instituţiile responsabile, raportare a situaţiilor operative precum şi colaborare eficientă pentru prevenirea situaţiilor care pot afecta cetăţenii sau bunurile acestora.

Sursa: Prefectura Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Accident mortal în județ! Pieton spulberat de o mașină pe DN 19

Un pieton, de 47 de ani, a decedat în urma unui accident rutier, produs în localitatea Decebal, în weekend. Concret,...

Închide