Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Controale intensificate. Zeci de kilograme de carne de porc, confiscate la vama Halmeu

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța  Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, în urma verificărilor efectuate în Punctul de Inspecție la Frontieră Halmeu, împreună cu Biroul Vamal Halmeu și Poliția de Frontieră, au pus sub sechestru cantitatea de 79,6 de kg de produse alimentare de origine animală, în valoare  de 2277 lei.

Din produsele reținute au fost recoltate probe pentru examene de laborator. După confiscare, produsele respective au fost dirijate, pentru incinerare, către o unitate de ecarisare autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

,,Având în vedere evoluția pe teritoriul României a pestei porcine africane, așa cum am mai informat, carnea proaspătă de porc, carnea preparată sau carnea tocată de porc și produsele din carne care conțin carne de porc nu pot face obiectul transportului către alte State Membre, dacă provin din zonele cuprinse în Decizia Comisiei nr. 709/2014 privind măsurile zoosanitare de combatere a pestei porcine africane în anumite State Membre ale UE”, transmit inspectorii DSVSA.

De asemenea, inspectorii DSVSA au realizat acțiuni de control în unități de abatorizare animale, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne și unități procesare lapte.

Sursa -DSVSA Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.