Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Cum a început Campania „Pâine pentru un sărac” în Satu Mare

Campania prin care poți cumpăra o pâine sau o cafea pentru un sărac a început la Satu Mare în urmă cu 4 ani când o un sătmărean obișnuia să cumpere de la magazin biscuiți pentru copiii de sub stadionul Unio.

Bărbatul, ce dorește să-și păstreze anonimatul, obișnuia să plătească pachete cu biscuiți, iar apoi le ruga pe vânzătoare să le împartă copiilor de sub stadionul Unio ce mergeau la școală.

„Locuiesc în zonă, și de mai bine de 4 ani plăteam la casă câteva pachete de biscuiți ca să le dea fetele copiilor de sub stadion care mergeau la școală. De aici până la paine, cafea și corn în așteptare a fost doar un pas.

Mărturisesc că la început se uitau ciudat la mine cand plăteam 10 pachete de biscuiți și le rugam pe vânzătoare să le împartă. E locul unde poți face un bine foarte simplu.”, a precizat sătmăreanul pentru PortalSM.

De la gestul sătmăreanului până la mobilizarea patronilor și a altor sătmăreni a fost, într-adevăr, doar un pas. Campania derulează deja de aproximativ 1 an, iar magazinul este foarte apreciat pentru această inițiativă.

„Cinste patronilor care au înțeles că pot face un bine cu sprijinul celorlalți”, a mai adăugat sătmăreanul.

Un bătrânel ce și-a pierdut casa, iar acum locuiește sub stadionul Unio, este unul dintre beneficiarii acestei campanii.

„Eu am un bătrân care stă sub stadion și îi las periodic în magazin un mic pachețel, o pâine, un salam, niște pampersuri. Deja intră și întreaba: Aveți ceva pentru mine? Și ăsta e unul care și-a pierdut casa din cauza unor nepoți”, afirmă bărbatul ce de ani de zile cumpără alimente ”în așteptare”.

_________________________________________

Conceptul „Cafea în așteptare” a ajuns la Satu Mare. Magazinul Nemesis, situat pe strada Vulturului, a adoptat conceptul italian, iar sătmărenii pot cumpăra cafea, și nu numai, atât pentru ei înșiși, cât și pentru o persoană necunoscută.

Povestea acestui proiect a început în oraşul italian Napoli, unde se spune că, dacă într-o dimineaţă ţi se întâmplă un lucru bun, trebuie să dai norocul mai departe. Poţi face asta dăruind o cafea unui necunoscut.

Românii numesc acest concept „cafea în aşteptare” și este tot mai răspând în magazine.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.