Ultima actualizare: azi, 09:13

Locale

Drama ,,copiilor invizibili”. Proiect pentru sprijinirea copiilor cu părinți deținuți

Primăria municipiului Satu Mare are în vedere sprijinirea copiilor cu părinți aflați în detenție. Este vorba despre proiectul ,,Suntem aici pentru tine!”, al Direcției de Asistență Socială ce prevede îngrijirea copiilor ai căror părinți sunt în detenție și se află în risc de separare de familie.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea înanitării spre finanţare a propunerii de proiect ,,Suntem aici pentru tine!″ finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, va fi supus votului în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Satu Mare ce av avea loc joi, 28 februarie.

Obiectivele proiectului:

– Înființarea a două servicii sociale care să furnizeze sprijin în vederea asigurării dreptului la identitate, sănătate și educație pentru copiii ai căror părinți sunt în detenție și se află în risc de separare de familie.

– Furnizarea de sprijin în cadrul unui centru de zi pentru 80 de copii din municipiul Satu Mare/județul Satu Mare ai căror părinți sunt în detenție și care sunt identificați ca fiind în risc de separare de familie

– Furnizarea de asistență comunitară pentru 160 de copii ai deținuților din penitenciarul cu adresa oficială în Baia Sprie/Maramureș și care sunt identificați ca fiind în risc de separare de familie.

Perioada de implementare a proiectului este de maxim 36 luni, dar nu poate depăși perioada POCU 2014-2020, iar valoare maximă eligibilă a proiectului nu poate depăși echivalentul în lei a maxim 1.3000.000 euro.

Un comentariu

  1. satmarean Răspunde

    Baia Sprie e în Maramureș nu în Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.