Ultima actualizare: ieri, 20:58
Locale

Preoţii ortodocși se implică! Duminică la biserici se vor aduna bani pentru familia din Tătăreşti

Preoţii ordotocşi din Satu Mare adună bani pentru familia din Tătăreşti care a rămas fără casă în urma unui incendiu. Duminică în toate bisericile din județul Satu Mare vor fi adunați bani pentru această familie.

Urmare a întâmplării nefericite din localitatea Tătărești, Județul Satu Mare, unde un incendiu devastator a mistuit o casă lăsând fără adăpost o familie formată din 8 copii și doi adulți, mama și tata, Episcopia Maramureșului și Sătmarului a intervenit în acest caz.

Iată precizările Episcopiei, privind sprijinirea familia din Tătăreşti:

1. Părintele Paroh Libotean Florin a fost la fața locului imediat și a făcut împreună cu Responsabilul Social pe Protopopiatul Satu Mare – Pr. Lucian Tompoș un memoriu către Episcopie, în care au descris în detaliu situația.
2. Episcopia Maramureșului și Sătmarului a inclus acest caz în proiectul: „Construiește o casă, zidește suflete”, proiect prin care ne propunem să construim o casă în fiecare protopopiat, pentru cel mai stringent caz social cauzat de sărăcie, calamități sau incendii.
3. Episcopia a emis deja o „Circulară” care în duminicile următoare va genera în toate parohiile protopopiatului Satu Mare, colectarea de fonduri și materiale necesare pentru construirea casei mistuite de incendiu sau cumpărarea alteia spre reabilitare și darea în folosință familiei afectate. 

Pe cale de consecință, pe lângă fondurile care s-au adunat și se vor aduna de acum înainte în conturile înființate de Doamna Marcela Papici împreună cu Părintele Paroh Florin Libotean, Protopopiatul Satu Mare va avea un cont în lei și în euro, pentru colectarea sumelor necesare pentru a adăposti din nou această familie într-o casă care să le ofere condițiile optime unui trai decent.
Vă așteptăm pe toți să vă alăturați cu generozitate acestui proiect care va aduce mângâiere pentru 8 copii și părinții lor.

Vom reveni cu conturile IBAN în care se vor depune sumele.


Pentru alte informații puteți să-i contactați pe preoţi la următoarele numere de telefon:
0744508798 – Arhim. Ioachim
0740030595 – Pr. Lucian Tompoș
0745936167 – Pr. Florin Libotean

2 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    Interesant ar fi fost daca parohiile ar fi donat bani, nu ca o sa colecteze !

  2. Ardelean Răspunde

    Interesant? Era o adevarata minune dumnezeiasca :)))). Esti naiv si daca traiesti cu impresia ca popii nu-si vor retine comisionul pt idee si pe cel pt osteneala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Primăria Satu Mare achiziționează autobuze hibride. A fost lansată licitația

Primăria Satu Mare a lansat licitația pentru „Creșterea eficienței transportului public urban de călători prin achizițonarea unor autobuze hibride și...

Închide