Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

FOTO. Ideea inedită a unei sătmărence! Păpuși în straie populare, în loc de mărțișoare

Realizatoarea de păpuși Anica Mare din Negrești Oaș, cunoscută drept “mama păpușilor” din Țara Oașului, prezintă mărțișoare deosebite la a VII-a ediție a Târgului Mărțișorului Tradițional din Negrești Oaș. În loc de mărțișoare, oșanca vinde păpuși în straie populare.

Anica Mare a devenit cunoscută în întreaga lume după ce a creat păpuși în straie populare, inclusiv o păpușă care o reprezintă pe Michelle Obama pe care a trimis-o fostei prime doamne a Americii.
_______________________
Cea de-a șaptea ediție a Târgului Mărţişorului Tradiţional s-a deschis astăzi, la ora 10:00, în centrul oraşului Negreşti-Oaş și se va închide în 1 martie.

Scopul evenimentului este acela de a identifica, stimula şi valorifica potenţialului artistic al copiilor prin realizarea unor creații artistice originale. Obiectivele proiectului sunt stimularea creativităţii și dezvoltarea abilităţilor de comunicare prin limbaj artistic, identificarea și transpunerea în produse artistice (mărțișoare, felicitări) a unor elemente de artă tradițională românească şi identificarea propriilor valori artistice și ale comunității din care fac parte.

În cadrul orelor de curs sau a unor activități extracurriculare, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, școlarii și preșcolarii din Negrești-Oaș au realizat mărțișoare tradiționale și felicitări, utilizând diferite tehnici de lucru și materiale diverse, încercând să păstreze specificul artei populare din Țara Oașului.

Aceste creații vor fi expuse în centrul oraşului Negreşti-Oaş, în standuri puse la dispoziție de primărie, negreștenii putând să le admire și chiar să achiziționeze. Banii obținuți astfel urmează a fi utilizați de către elevi sau preșcolari pentru alte activități culturale și de voluntariat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.