Ultima actualizare: azi, 15:10

Locale

Secţia română a Teatrului de  Nord a primit numele Mihai Raicu

Secţia română a Teatrului de  Nord a primit numele Mihai Raicu. Consiliul Local Satu Mare a votat în şedinţa de astăzi proiectul de hotărâre în acest sens.

În timpul dezbaterii, consilierul PSD Ciprian Crăciun a avut câteva obiecţii cu privire la modul în care a fost făcută această propunere, dar toate acestea au fost demontate de către directorul artistic al secţiei române, Ovidiu Caiţa.

“Au fost consultaţi colegii de astăzi şi cei care au trecut prin teatru, şi a însemnat ceva pentru ei, cei care au fost la conferinţa pe care am ţinut-o la aniversare despre Mihai Raicu, despre personalitatea dânsului şi ce a însemnat nu doar pentru cultura sătmăreană, ci şi pentru cea a întregii Românii. Să nu uităm că este cel care a înfiinţat secţia română a teatrului de la Târgu Mureş, care este teatru naţional. Faptul că vrem ca secţia română să poarte numele unui român nu are legătură cu nimic etnic, are legătură pur şi simplu cu identitatea şi istoria noastră culturală”, a spus Ovidiu Caița.

Regizorul Mihai Raicu a fost director artistic al secției române între anii 1968 – 1979 și a semnat regia a peste 40 de spectacole la Teatrul de Nord.

2 comentarii

  1. K Răspunde

    Cazimir Tanase ? Isi mai aminteste cineva ?

  2. K Răspunde

    Acest mare actor a murit pe scena in Sala Studio a Teatrului de Nord , in timp ce juca un rol in piesa A treia teapa de Marin Sorescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.