Ultima actualizare: azi, 14:25

Locale

FOTO/VIDEO. Protest la Satu Mare. Zeci de oameni au ieșit în stradă

Zeci de sătmăreni au ieșit în această seară, duminică, 24 februarie, în centrul nou al municipiului Satu Mare pentru a protesta împotriva ordonanței de urgență care modifică legile justiției.

Protestul organizat de activiștii de la Sătmarul Civic a reușit să-i scoată din case pe sătmăreni. Peste 50 de oameni au ieșit în stradă și au cerut demisia Guvernului.

Sătmărenii s-au adunat în această seară, la ora 17.00, în Pasajul Corneliu Coposu din centrul nou al municipiului Satu Mare unde au început să scandeze împotriva Guvernului care a adoptat marți Ordonanța de Urgență care modifică din nou toate cele trei legi ale justiției. La protestul din această seară și-au anunțat prezența și membrii USR Satu Mare.

Din centrul nou, protestatarii, echipați cu bannere și pancarte, au pornit în marș spre zona Pieței Libertății. Oamenii au făcut o oprire la sediul PSD Satu Mare, acolo unde au scandat împotriva partidului de guvernământ. DE aici au plecat spre Palatul Justiţiei, sediul UDMR, iar mia apoi la sediul ALDE.

 

32 comentarii

  1. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Trebuiau să pună și muzică, ceva de genul:

    https://www.youtube.com/watch?v=bJ7gdKHR4U8

  2. pavel Răspunde

    Respect!

  3. Nimeni Răspunde

    Eu am crezut ca ordonanta guvernamentala prevede si niste masuri in favoarea cetateanului, care sa garanteze ca la un eventual proces el va fi judecat corect, cand colo sunt chestiuni de bucatarie interna. Asa ca pentru mine, ca acesti domni protesteaza sau ca actualii guvernanti scot astfel de ordonante, mi- e totuna. Nu stiu de ce dar mie-mi miroase si a un fel de blat intre cele doua tabere, pentru ca o intrebare nu-mi da pace, cum de se chinuie justitia asta independenta atata cu Dragnea cand cu altii a rupt-o destul de repede(vezi cazul Mircia Gutau)? Cu acest protest sau cu aceasta ordonanta, noi cetatenii, tot in judecata de apoi avem nadejde… in aia de la CEDO, vreau sa zic.

  4. nutu Răspunde

    Saracii de ei…I-au dat nevestele afara din casa!Fereasca-ne Alah…

  5. Robu' Răspunde

    Sunt 20 de ametiti cu totul? Aceeasi ciudati luptatori ai luminii, care nu au altceva mai bun de facut! Pe tanti aia cu haina roz spalacit, de exemplu, daca o intrebai ce cauta acolo sunt ferm convins ca habar nu avea! Nu ca ceilalti ar sti foarte exact , ce vor! Vai de capul vostru de rebeli fara cauza!

  6. cârcotaş Răspunde

    Măi,aceştia care comentaţi în derâdere!Dacă voi vă credeţi superiori tăceţi şi ignoraţi.Pe de altă parte nu veţi găsi mari majorităţi în stradă pt. că acestea ar trebui să includă volens nolens şi analfabeţii funcţionali de care se tot vorbeşte.Din păcate cei care înţeleg lucrurile şi nu sunt doar nişte scuipători de vorbe vor fi tot timpul minoritari.Cu ce vă greşesc aceşti oameni vouă?De ce nu ieşiţi voi în stradă să strigaţi că vă place ce se întâmplă?Să vedem,în sfârşit,cine sunteţi.

    • Tineriada Răspunde

      Au fost in strada si ei, la marele miting organizat de Dragnea acum ceva vreme… plin de tigani nespalati

  7. Jan Răspunde

    Unde dracu ati fost cind Basescu si Boc v-au taiat cu 25 % salariile si pensiile ?
    Atunci de ce nu ati iesit in strada ?

    • Unu' Răspunde

      Deoarece toată lumea ȘTIA că dacă nu se ia măsura respectivă, intrăm cu toții în colaps!
      Dar te întreb eu pe tine, comunistule, de ce sugacii care le-au urmat la guvernare nu au reparat “greșeala” lui Boc? De ce tovarășul Puie Monta nu a anulat ordonanța lui Boc pentru a reface salariile? Îți răspund tot eu, ignorantule, deoarece NU ERAU BANI!!

  8. Garuboz Răspunde

    Nu am votat Basescu ,dar masura luata cu taierea salariilor a fost necesara insa pe unii nu-i duce capul decat la prostii.Nu vedeti cum va prostesc ciumatii ca am ajuns jegurile Europei si inca mai sustineti aceste jigodii .Ne meritam soarta .Respect pentru cei care au iesit in strada !

    • Jan Răspunde

      Nu a fost necesara “garuboz” !
      A fost o batjocura gratuita si inutila la adresa poporului roman !

      • cârcotaş Răspunde

        @Jan,Poate împotriva poporului bugetar din care faci parte.Mie atunci mi-a crescut punctul de pensie iar acum,cu creşterile voastre de salarii mi-a scăzut din nou.Vezi că în România sunt două popoare:poporul bugetar şi poporul fleţ angajat la privat.Nu ştiai?

    • Unu' Răspunde

      io n-am votat cu marinarul niciodată, doar l-am susținut la referendumuri, dar tot de aceeași părere sunt că tăierile respective ne-au scăpat de o criză și mai mare!
      Din păcate, în perioada 2006-2009 salariile bugetarilor au crescut nejustificat de mult doar conjuncturii politice și a alianței nefirești dintre psd și PNL!
      O alianță între un partid cu coloană vertebrală solidă și un electorat stabil să facă alianță cu dușmanul său, continuatorii partidului comunist, a fost o lovitură grea pentru mulți simpatizanți și susținători ai PNL-ului!
      A fost momentul în care am fost scârbit prima dată de PNL! Apoi au continuat cu pdl-ul … apoi cu Orban și Antonescu …
      Doamne ferește ce s-a ales de PNL!

    • Carmen Răspunde

      De ce a fost necesara taierea salariilor si pensiilor? Pt ca M-dam Udrea sa poata cumpara genti de mii de Euro?? Guvernul ungar cum a reusit sa gestioneze criza fara sa reduca veniturile populatiei?? Sau pe ei si criza i-a ocolit?? Si uite unde au ajuns.Au pus piciorul “in prag” bancilor si multinationalelor dupa care au reusit sa reduca pretul la gaze si electricitate,cu un procent semnificativ. Si acolo ,cei afectati (banci , multinationale) s-au plins ,mai ceva ca fetitele “neatinse” ca vor da faliment,vor inchide fabrici,vor pleca etc etc….Citi au plecat? Nici unul!!

      • Unu' Răspunde

        Tanti dragă, luai salariu nemeritat, de-aia!
        Garantez că nu ai face față pe un post similar la privat!

        • Carmen Răspunde

          Lucrez in domeniul IT,si nu la stat ci la privat.

          • Unu'

            Yeah, right …
            Și marmota …

            sau să fiu plastic și să mă exprim în purul grai dâmbouvițean: “in your fucking dreams …”

      • yar Răspunde

        Pentru _”creditul doar cu buletinul “, pentru angajările masive de lipitori de afișe pe timpul guvernării Tăriceanu și multe-multe altele. S-a stimulat consumul mult peste măsură fără acoperire în economie.

      • cârcotaş Răspunde

        @Carmen,Pt.o IT-istă faci nişte conexiuni fără logică.În Ungaria nu vei găsi aberaţiile salariale de la noi.De unde ştii tu că n-a plecat nici o bancă din Ungaria?Sau vorbeşti,aşa,că nu te verifică nimeni?

  9. Unu' Răspunde

    Nu am putut să ajung la proteste, dar țin să mulțumesc celor care și-au rupt din timpul lor personal cele câteva ore și s-au dus să arate ciumei roșii că ne pasă de justiție!
    MAXIM RESPECT!

    • Bubu Răspunde

      Maaaaamaaaa! Ce le-au mai aratat! 10 puscati fara viitor si cu 5 pensionari ametiti au facut valuri la greu! Tremura guvernul in fata lor! Hai sictir!

      • Unu' Răspunde

        Marș bă de linge în altă parte!

        • Bubu Răspunde

          Ce ai mai istericule?! Mars sa-i spui lui ma-ta, ratatule! Da’ ce frustrati sunteti frate! Alta parere decat a voastra, nu conteaza, asa-i?! ” Cine nu e cu noi, e impotriva noastra!” Gandire de looseri!

  10. avut Răspunde

    Ia uite cum si-a activat tanti Fedorca postacii…. :))))

  11. Altu Răspunde

    Atunci au tăiat salariile doar la bugetari. Acum e mai bine când la bugetari mărește fără număr și taie de la privat. Acum e corect,nu, stimați bugetari? Stați liniștiți că va urma o nouă taiere pt că nu se poate merge așa la nesfârșit,cei care produc salarii de mizerie iar lipitorile salarii occidentale.

    • x-ulescu Răspunde

      salariul l-a taiat doar la bugetari dar TVA-ul la dus la 24% pentru toata lumea !! romanu are memorie scurta ca pestele din acvariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.