Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Kereskenyi Gabor: Satu Mare pierde 11,5 milioane lei prin noua lege a bugetului!

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat astăzi că municipiul Satu Mare va pierde 11,5 milioane lei prin noua lege a bugetului  propusă de guvern, dacă aceasta va fi adoptată în forma iniţială de către Parlament.

”Am rămas șocat. Din păcate acele preconizări sumbre s-au adeverit. Ceea ce Guvernul încearcă să ne bage pe gât este un măr otrăvit, deoarece, unu la mână ne dă 60% din impozitul venit, dar cu toate acestea aruncă în cârca autorităților publice locale cheltuielile privind însoțitorii persoanelor cu handicap.

Este o sumă imensă care până acuma a fost suportată din TVA și autoritățile locale au contribuit cu doar 10%. În aceste condiții, din calculele noastre reiese că municipiul Satu Mare va avea un minus de 11,5 milioane de lei, ceea ce este o sumă imensă. Nemaivorbind de majorările salariale și de obligativitatea acordării funcționarilor publici a tichetelor de masă.

În aceste condiții nu știm dacă bugetul va fi acoperitor pentru funcționare.

Cert este că, continuarea marilor investiții, adică tot ceea ce am început este sub semnul întrebării. Sperăm că la votul bugetului în plenul reunit ale Camerei Deputaților și Senatului acest proiect de buget, care va omorî autoritățile locale, va mai suferi modificări. Pentru că dacă rămâne așa, încă odată vă spun că în ceea ce privește investițiile eu sunt foarte pesimist și nu văd cum vom putea duce la bun sfârșit cele propuse de noi în acest an”, a precizat Kereskenyi Gabor.

 

13 comentarii

  1. Pop Ioan Răspunde

    “Fix-pix”!!!! Marim taxele si impozitele locale,ca de mult nu au fost “actualizate, si se mai pot jupui citeva piei de pe “platitorii de taxe si impozite.Si uite asa se poate rezolva problema , fain-frumos.Ar mai trebui ravizuite si alocatiile insotitorilor persoanelor cu handicap.Poate la un control “la singe” , facut de o comisie independenta….de Euro…..vor fi persoane care se vor vindeca un pic.

  2. Altu Răspunde

    Mulțumim Dragnea- Valcov & Company precum și retarzilor care i-au votat. Să dea domnul să fie cât mai rău să sufere și cei care i-au votat.

  3. y Răspunde

    Dacă este așa de greu atunci de ce mai susțineți guvernul PSD-ALDE în parlament? Anul trecut când cu bugetul iar v-a tras clapa Dragnea et. comp. sau ați uitat deja? Sau face parte din scenariu. Mare curvă-i politica!

    • Altu Răspunde

      Adevărul e că și primăriile au partea lor de vină că și-au mărit salariile fara rușine dar a fost tot găselnița guvernului pt ai avea de partea lor pe bugetari. Dar asta nu scuză impotența guvernării care nu mai știe de unde să scoată bani. Tot din buzunarele noastre îi vor scoate

      • y Răspunde

        @Altu, nu uita că în momentul în care li s-a mărit salariul primarul a zis în gura mare că salariile astea vor fi după meritul fiecăruia și îi va tria îi va evalua pe angajați, poate unii vor fi dați afară. Primul punct cu mărirea a fost bifat cu succes, restul pauză totală. Dacă ar mai da afară din lipitorii de afișe, consumatori degeaba sau aproape degeaba de oxigen și alte surse naturale ar avea o mare surpriză. Cu restul ce ai scris sunt de acord, rar mai vezi un guvern așa habarnist și nu mai recunosc nimic din promisiunile lor aiurea și fără acoperire denumită și programul de guvernare pesede. Vorba unuia din Parlamentul European. Dacă nu sunteți în stare să vă faceți un buget al țării cum veți face și coordona bugetul UE? Conform legii trebuia să avem bugetul pe 2019 adoptat până la sfârșitul lunii octombrie 2018. No coment.

    • Pop Ioan Răspunde

      Ca introducere tin sa precizez ca NU SINT MEMBRU (nici macar simpatizant cu) in NICI UN PARTID si lucrez la privat,inclusiv sotia.Dar poti sa-mi spui ( propui ) un partid din tara , indiferent ca-i de dreapta sau de stinga care merita sa fie votat si a-r reprezenta interesele Poporului?? Guvernul PDL ,reprezentat de Basescu si Boc si-au prezentat cartea de vizita prin taierile SUBSTANTIALE ale veniturilor si “afacerile” din culise ai “prietenilor”.

  4. dan tordoi Răspunde

    Sa-ti spun ceva, domnlue primar: nu-mi amintesc sa te fi plans la guvern atunci cand vi s-a permis sa majorati salariile in institutia pe care o conduci. Atunci nu erau afectate investitiile? Nu tot din banii pentru investitii, tot ai cetatenilor, s-au platit majorarile salariale?Unde erai atunci? Sigur ca plata ajutoarelor sociale trebuie sa ramana in responsabilitatea guvernelor pentru ca ei au creat cadrul legislativ in acest domeniu nu autoritatile locale, dar totusi e o doza de ipocrizie in a te plange acum ca ti se reduc banii de investitii. Poate acum intelegi ce au simtit satmarenii tai atunci cand s-au majorat impozitele in Satu Mare, la cel mai inalt prag posibil din tara. Intelegi cum vede lucrurile un contribuabil?
    PS: daca nu gresesc, voi (UDMR) sunteti laguvernare, nu? Cel putin votul in palrament asta arata. Deci, rectific, e o doza foarte mare de ipocrizie si populism in ceea ce declari tu acum, primare.

    • gaborila Răspunde

      Dan Tordoi .ai putea face un efort sa scrii in ungureste?Io nemtudom limba tarii!

    • y Răspunde

      Legat de impozitele mărite @dan tordoi ai uitat să spui un lucru esențial. Când au fost ele mărite și s-a văzut supărarea pe bună dreptate a oamenilor primarul a declarat sus și tare că aceste sume colectate suplimentar se vor regăsi EXCLUSIV în investiții. Care investiții ??? În actualul mandat tot ce este pe plus este din investiții private, primăria a cheltuit banii pe lucrări curente de întreținere și reparații, asfaltări aiurea, peticiri, plombări, borduri etc. și pe broșuri denumite și proiecte care nu-s pe nicăieri.

  5. cetatean Răspunde

    GUVERNUL ROMÂNIEI = PSD = ALDE = UDMR !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.