Ultima actualizare: azi, 13:45
Locale

Nor de praf saharian peste România. La Satu Mare vor fi 14 grade în weekend!

Praf saharian deasupra României! Vremea se încălzeşte semnificativ în următoarele zile, astfel că în vestul şi centrul ţării temperaturile vor ajunge, în weekend, la 17 grade celsius. La Satu Mare, temperatura va ajunge la 14 grade Celsius. De asemenea, aerul cald din Africa va aduce şi particule de praf saharian care, potrivit ANM, nu va avea efecte asupra ţării noaste.

Vreme caldă în weekend

,,Va fi o vreme deosebit de caldă, maximele de sâmbătă se vor situa în general între 5 şi 15 grade, iar duminică va fi vârful acestei perioada mai calde, cu maxime între 7 şi 17 grade. Cele mai ridicate valori le vom avea în vest şi centrul ţării”, a declarat Mihai Timu, meteorolog ANM, la Realitatea TV.

Și la Satu Mare, weekendul aduce temperaturi ridicate. Cele mai multe grade Celsius, și anume 14, se vor înregistra duminică, 3 februarie.

Praf saharian deasupra României

Meteorologul spune că odată cu acest aer cald din Africa vor fi aduse şi particule de praf saharian, care nu vor avea consecinţe asupra ţării noastre.

,,Aşa se întâmplă pentru că circulaţia aerului este din nordul Africii. Din fericire pentru ţara noastră, aceste particule nu vor fi aduse la nivelul solului pentru că nu prea aşteptăm precipitaţii, poate doar în extremitatea de vest şi sud-vest a teritoriului în noaptea de duminică spre luni să avem nişte ploi, care ar putea aduce la nivelul solului şi acest praf saharian, dar nu în cantităţi mari. Acest lucru se va petrece în ţările învecinate cu Marea Mediterană”, a precizat meteorologul de serviciu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.