Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Mărțișoare de vânzare, exclusiv de la sătmăreni. Primăria: ,,Susținem comercianții și meșteșugarii locali!”

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a analizat marți, 12 februarie, alături de membrii comisiei de ocupare a domeniului public, propunerile comercianților și a meșteșugarilor privind vânzarea mărțișoarelor. Astfel, edilul municipiului a subliniat că dorește să susțină continuarea acestei frumoase tradiții, însă amenajarea standurilor trebuie făcută civilizat și fără improvizații.

,,În acest an am decis să încurajăm doar comercianții și meșteșugarii locali să își prezinte oferta de produse specifice tradiției de Mărțișor. Considerăm că cei 18 comercianți și cele 3 asociații de meșteșugari pot prezenta o ofertă generoasă, fără să mai vină și comercinați din alte județe. Bineînțeles, aceștia, vor avea de respectat anumite condiții în privina amenajării standurilor, pe care mi-ar face plăcere să văd cât mai multe mărțișoare confecționate prin metode tradiționale”, a declarat Kereskényi Gábor.

Comercializarea mărțișoarelor se va realiza în 28 februarie, respectiv 1 martie 2019, în zonele în care au fost amplasate standurile cu mărțișoare și anul trecut, respectiv Casa de Modă, zona fabricii Unio, intrare în cartierul Micro 17, Drumul Careiului, str. Prahova, iar pe Pasajul Corneliu Coposu vor fi standurile meșteșugarilor.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

 

Un comentariu

  1. cineva Răspunde

    Daca 80% din comerciantii locali de martisoare aveau in anii anteriori un comportament civilizat ( fara tarabe urate care intotdeauna ocupau mai multi mp decat plateau, fara mizerie, fara certurile de mahala pe care le aveau in strada ) vindeau si anul acesta pe strazile din centru . Sugerez Primariei sa le impuna pe viitor fie standuri de aprox. un mp , fie o masa cu umbrela ( alba de ce nu ) si scaun . Fara saci si saculeti ,cutii si cutiute aruncate peste tot . Sigur incap foarte multe modele de martisoare intr_ un mp si mult mai multi « PRODUCATORI» de martisoare pe acceasi strada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.