Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Protest la Satu Mare! Procurorii sunt împotriva modificărilor aduse legilor justiției

Protest la Satu Mare! Procurorii sunt împotriva modificărilor aduse legilor justiției.

Redăm comunicatul de presă transmis astăzi de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare:

In ziua de 26 februarie 2019 Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare si a parchetelor din raza de competenta, respectiv Parchetul de pe langa Judecatoria Satu Mare, Parchetul de pe langa Judecatoria Carei si Parchetul de pe langa Judecatoria Negresti Oas, constituita in temeiul Hotararii nr.95 din data de 20 februarie 2019 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturi , cu majoritate de voturi , respectiv 22 de voturi pentru si o abtinere , a decis adoptarea urmatoarelor actiuni impotriva adoptarii O.U.G. nr.7/2019 :

  • suspendarea activitatii de relatii cu publicul intre orele 08.00 – 09. 00, in fiecare zi, in perioada 27.02 -08.03.2019 , urmand a fi primite si solutionate cererile cu caracter urgent ;
  • purtarea pe timpul programului de lucru de catre procurori a unor banderole albe, in semn de protest fata de modul cum legiuitorul delegat a inteles sa modifice legile justitie.i
  • dezavuarea oricărui demers efectuat de Asociatia Procurorilor din Romania si Asociatia Magistratilor din Romania care nu au nici un mandat din partea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare si a parchetelor din subordine.

 

14 comentarii

  1. Florin GAL Răspunde

    Iancu “Jianu” face politică pe fata?
    Păi nu cumva magistrații nu au voie să intre în grevă?
    Prin aceasta actiune, nu cumva aceștia fac politică?
    De cand un magistrat este împotriva unei legi sau a unei OUG emisă de un partid politic, indiferent care ar fi acesta???
    Jianule, Jianule dar pana cand crezi tu ca poți încălca legea???

  2. Ciumarosie Răspunde

    Nu au de ce sa-si suspende activitatea pentru ca oricum ei nu lucreaza mai nimic. Personal o sa le fac plangere pentru incalcarea legii 62/2011 art. 202.

  3. Dracnea Răspunde

    potrivit articolului 181 al Legii 62/2011 a dialogului social, ‘prin greva se intelege orice forma de incetare colectiva si voluntara a lucrului intr-o unitate’. Avand in vedere ca suspendarea temporara a activitatii inseamna incetarea acesteia pe o terioada de limp limitata, suspendarea colectiva si voluntara, chiar temporara, se incadreaza in definitia grevei;

    – articolul 202 specifica foarte clar ca procurorii si judecatorii nu pot declara greva;

    – la articolul 218 se precizeaza ca declararea grevei cu incalcarea art.202 constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 luna la 1 an sau amenda.

  4. Nimeni Răspunde

    Justitie de ev mediu, politicieni de 2 bani => tara de maimute, toata ziua se haiesc unii la altii fara sa ajunga la nicio concluzie.

  5. Dicu Răspunde

    Ce moace sinistre …..

  6. Claudiu Răspunde

    Oameni cu coloana vertebrală! Lupta lor ar trebui sa ne privească pe toti. Nu pentru privilegii protestează! Societatea ar trebui sa-i respecte ! Din pacate fara justiție puternică, statul moare ! Uitati-va la comentariile jalnice ale politicienilor de mai sus ! Parca nu stim cine sunteti…

  7. Nimeni Răspunde

    @Claudiu. Lupta voastra e ca si razboiul, nenoroceste multa populatie si se termina cand nu mai este nimic de castigat.

  8. Barbu Răspunde

    Sunt niște bîlbe de gîndire, nimic mai mult! Niște locuri comune de o banalitate descalificantă și ucigătoare intelectual. Niște propoziții cretine fără noimă, care vă descalifică numai pe voi. Ele arată că nu gîndiți, nu aveți argumente și sunteți împinși din spate de un mecanism sau chiar de frica voastră de o justiție independentă.

    Singura obiecție întemeiată este a doamnei Dana Gârbovan. Dînsa nu este acord cu noua suprapunere a liniilor de carieră din OUG 7/2019. Teoretic, obiecția este corectă. Dar o bandă a procurorilor supravegheată de un șef tot procuror tot bandă rămîne. Un judecător, șef peste procurori (și cu oarecare experiență prin parchete), ne-ar mai putea da o speranță într-o judecată dreaptă a procurorilor care au luat-o razna.

    Să vă fie rușine că încercați să ne prostiți în față! Vă dați apărători ai statului de drept ca să vă apărați privilegiile, corupția, fraudele, abuzurile sau neștiința de carte. Sunteți gata să puneți umărul la prăbușirea statului român sau la răsturnarea guvernului numai ca să scăpați de cercetarea scheletelor din dulapurile voastre și a abuzurilor comise, inclusiv de declararea averilor!

    • cârcotaş Răspunde

      Scrii bine, articulat,dar atâta vreme cât generalizezi este zero tot ce spui.Eu nu sunt la curent decât cu câteva abuzuri care aşa se întâmplă la noi românii când ai puterea în mână.De unde până unde ai dreptul de a generaliza?
      Abuzul în cauză este al legiuitorului care te îndepărtează în a respecta legea abuzată.Până la urmă şi magistraţii trebuie să aibă satisfacţia muncii depuse nu să fie nişte executanţi de legi abuzive.Ce fac ei acuma se numeşte revoluţie.

  9. Govor Răspunde

    90 % din dosarele Dna sunt false sau fortate.
    Convorbiri listate de SRI probe in instanța, martori respinși, denunțuri Asa LA INTERES

    Drepturile omului o noțiune abstract pentru acești procurori
    Niște mincinoși și șpăgari ei înșiși . Cu vile si terenuri agricole etc. Dacă și ar lua mina SRI de pe ei sa se afle tot…….
    PROCES ECHITABIL NU EXISTA , ADICĂ TE ACUZA ȘI TE JUDECA UN PROCUROR ȘI UN JUDECĂTOR CARE NU RĂSPUND DACĂ GREȘESC .

    normal ca nu vor sa schimbe starea asta de mici dumnezei, nici eu nu as vrea dacă as fi de parcela aia a baricadei , sa pot sa o bag pe mata la beci cind am chef

  10. Lăpușneanu Alexandru Răspunde

    Multi, da prosti ( nu ca în varianta originală) sunt cei care comentează abureli și aiureli aici divagând de la subiect. Ce are a face tanda cu manda. Adică moralitatea sau neprofesionalismul unor procurori cu modificările justiției. Că și cum combustibilul de la mașină e de vina pt accidentele provocate de șoferi. Poate sunt unii care nu își fac datoria legală și morală in justiție dar asta nu schimba datele problemei. Pentru că legiuitorul de azi schimba legea după bunul plac. Se va ajunge de la abuzul care nu mai e abuz la crima care nu va mai fi crima. Ne întoarcem pe vremea comuniștilor care așa au făcut legile după bunul plac. Și toți cei condamnați de ei au fost legal condamnați. Asta înseamnă că legal s-au făcut abuzuri pe vremea comuniștilor. Asta spune multe.
    Totodată să nu îmi ziceți mie că acest guvern, respectiv parlament e cel mai deștept de la revoluție încoace sau din 2007 încoace. Dacă existau acele derapaje, ilegalități, abuzuri in justiție de ce nu s-au luat măsuri de atunci și până acum? PSD a fost la guvernare și pe vremea lui Ponta ( fost procuror) care și el a fost anchetat. El de ce nu a făcut nimic dacă tot existau abuzuri.

  11. Roza Răspunde

    De data asta ati pus o fotografie cu grefierii!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.