Ultima actualizare: azi, 17:05
Locale

Satu Mare, printre concurenții economici ai Ungariei. Declarație oficială!

Șeful Camerei de Comerț a Ungariei, Parragh László, a precizat într-un interviu acordat publicației maghiare, Azonnali.hu că principalul competitor al Ungariei devine vestul României, din punct de vedere a competiției economice, în vreme ce zona „de dincolo de Carpați” este irelevantă.

Zona Transilvaniei numită „Partium” este un concurent teribil de puternic, potrivit președintelui Camerei de Comerț a Ungariei.

„Partium este însă un concurent teribil de puternic. Ținutul Secuiesc are statut special, iar zona dincolo de Carpați este o categorie irelevantă în acest context”, este declarația președintelui.

Partium este un teritoriu delimitat în trecut la vest de râul Tisa și la est de Transilvania propriu-zisă, din care fac parte județele: Caraș-Severin, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș din România, dar și Transcarpatia din Ucraina și zone din estul Ungariei.

Un comentariu

  1. Rodica Răspunde

    Irelevante si parsive sunt comentariile acestui individ ! In primul rand nu stiu unde a uitat Aradul din insiruirea vestica ; in al doilea rand tinutul secuiesc are statut special de stat in stat datorita incompetentei unui guvern roman si nerespectarii legilor acestei tari ; in al treilea rand o multime de intreprinderi mici si mijlocii ( chiar si cu capital strain) isi inchid activitatile in Romania si se muta dincolo la vecini ( tot datorita aceluiasi guvern roman incompetent ) , aici fac o paranteza si dau sursa acestor informatii , ziarele economice Financiarul si Capital ; in al patrulea rand – tot acest individ -se vede ca n-a trecut dincolo de Carpati ( fiind o zona irelevanta pt. el) sa constate ca pe alocuri treburile stau mai bine decat in vestul tarii . Si ar mai fi cateva rânduri , pe care le sintetizez – o minciuna sfruntata OFICIALA , care , cu siguranta are un alt substrat ! Despre asta , cu alta ocazie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Hotel cu patru etaje în centrul municipiului Satu Mare

Un hotel cu patru etaje se construiește în centrul municipiului Satu Mare, potrivit surselor PortalSM. Investiția va fi amplasată pe...

Închide