Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Satu Mare, printre concurenții economici ai Ungariei. Declarație oficială!

Șeful Camerei de Comerț a Ungariei, Parragh László, a precizat într-un interviu acordat publicației maghiare, Azonnali.hu că principalul competitor al Ungariei devine vestul României, din punct de vedere a competiției economice, în vreme ce zona „de dincolo de Carpați” este irelevantă.

Zona Transilvaniei numită „Partium” este un concurent teribil de puternic, potrivit președintelui Camerei de Comerț a Ungariei.

„Partium este însă un concurent teribil de puternic. Ținutul Secuiesc are statut special, iar zona dincolo de Carpați este o categorie irelevantă în acest context”, este declarația președintelui.

Partium este un teritoriu delimitat în trecut la vest de râul Tisa și la est de Transilvania propriu-zisă, din care fac parte județele: Caraș-Severin, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș din România, dar și Transcarpatia din Ucraina și zone din estul Ungariei.

Un comentariu

  1. Rodica Răspunde

    Irelevante si parsive sunt comentariile acestui individ ! In primul rand nu stiu unde a uitat Aradul din insiruirea vestica ; in al doilea rand tinutul secuiesc are statut special de stat in stat datorita incompetentei unui guvern roman si nerespectarii legilor acestei tari ; in al treilea rand o multime de intreprinderi mici si mijlocii ( chiar si cu capital strain) isi inchid activitatile in Romania si se muta dincolo la vecini ( tot datorita aceluiasi guvern roman incompetent ) , aici fac o paranteza si dau sursa acestor informatii , ziarele economice Financiarul si Capital ; in al patrulea rand – tot acest individ -se vede ca n-a trecut dincolo de Carpati ( fiind o zona irelevanta pt. el) sa constate ca pe alocuri treburile stau mai bine decat in vestul tarii . Si ar mai fi cateva rânduri , pe care le sintetizez – o minciuna sfruntata OFICIALA , care , cu siguranta are un alt substrat ! Despre asta , cu alta ocazie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.