Ultima actualizare: ieri, 21:39
Locale

Sondaj INSCOP. Cu cine votaţi la europarlamentare? Clasamentul partidelor!

Sondaj INSCOP. Ultimul sondaj INSCOP Researchrelevă că PSD și PNL se află aproape la egalitate în intenția de vot pentru alegerile europarlamentare. Sondajul a fost realizat în perioada 21 ianuarie – 5 februarie 2019, la comanda Fundației Konrad Adenauer.

Dintre românii care își exprimă o opțiune de vot,reprezentând 54,5% din eșantion, 27,8% intenționează să voteze cu PSD, iar 26,7% cu PNL. Urmează USR cu 10%, ALDE cu 9,2% și PLUS cu 7%. De precizat că sondajul a fost demarat înainte de finalizarea negocierilor dintre USR și PLUS pentru formarea Alianței 2020, motiv pentru care cele două formațiuni au fost testate separat. Ar mai depăși pragul electoral Pro România, care este cotată cu 6,6% din intenția de vot, și UDMR care ar obține 5,1%. Pentru PMP și-au exprimat intenția de vot doar 4,4% dintre respondenți, în timp ce 1,5% au ales PNȚCD și 0,8% DEMOS.

Comparativ cu luna noiembrie 2018, procentele cu care este cotat PSD rămân aproape neschimbate  (27,4% în noiembrie, față de 27,6% în ianuarie – februarie), în timp ce PNL câștigă 2,6 procente din intenția de vot. Celelalte partide nu înregistrează evoluții majore.

Sondaj INSCOP. Cu cine votaţi la europarlamentare? Clasamentul partidelor!

Opțiunile de vot publicate în cadrul acestui studiu sociologic reflectă opiniile alegătorilor raportate la un eșantion reprezentativ de aproape 55% din populația cu drept de vot rezidentă în România. La alegerile europarlamentare din luna mai 2019, intenția de vot va fi influențată suplimentar de numeroși factori precum activitatea partidelor politice, evenimente de impact pe agenda publică, lista finală de candidați pe care o va prezenta fiecare partid, prezența efectivă la urne în ziua votului sau volumul voturilor din afara țării.

Conform datelor prezentate, cel puțin șase partide și alianțe politice românești au șanse ridicate de a trece pargul electoral și a trimite reprezentanți în Parlamentul European.

Sondajul Inscop Research a fost realizat în perioada 21 ianuarie – 5 februarie 2019, la comanda Fundației Konrad Adenauer pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Volumul eșantionaului, de tip multi-stratificat, probabilistic, a fost de 1080 persoane, reprezentativ pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

4 comentarii

 1. Ion Răspunde

  Konrad Adenauer e fundatie crestin democrata care sustine PNL. Sondajul este “lucrat”pentru public in favoarea PNL. Rezultatele vor fi in marja de eroare a sondajului insa vor fi diferente mult mai mari. mai adaug ca intentia de vot pentru luna mai inca n e formata, Eu creditez PSD cu un procent de peste 30% iar PNL sub 25%, pare mai aproape de adevar aceasta varianta

 2. x-ulescu Răspunde

  Eu cred ca sonajul a fost facut in sediile pnl !!!

 3. Dan Răspunde

  S-au activat postacii rosii :))

 4. Altu Răspunde

  Ce minciuni!!! PSD are 100% că doar ne dă di tate : m..e, altă m..e și numai m..e. Vă place stimați pesedisti? No, să luați cât mai multă. Bani de alocații nu avem dar dăm milioane la partide. Bani de autostrăzi nu sunt dar de pensii speciale da. Vă place,no mâncați,nu scuipați că-i bun. Încă 10 ani să vă dea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTOGALERIE. Incendiu puternic. Casă cuprinsă de flăcări în județul Satu Mare

În această dimineață, în jurul orei 07.00, pompierii careieni au fost alertați cu privire la izbucnirea unui incendiu la acoperișul...

Închide