Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Un primar din judeţul Satu Mare ar putea ajunge europarlamentar!

Un primar din judeţul Satu Mare ar putea ajunge europarlamentar! În negocierile avut pentru crearea unei liste comune, Partidul Civic Maghiar (PCM) a cerut un loc eligibil pe lista UDMR la viitoarele alegeri europarlamentare iar propunerea este Zsuzsanna Márton, care ocupă în prezent funcţia de primar al comunei Agriş. Anunţul a fost făcut de către preşedintele organizaţiei judeţene Covasna, deputatul Kulcsar Terza Jozsef,într-o conferinţă de presă.

 „Eu sper ca negocierile cu UDMR să aibă succes (…) şi să obţinem un loc eligibil pe listele pentru europarlamentare, asta însemnând minimum locul doi”, a declarat Kulcsar Terza Jozsef, potrivit covasnamedia.ro.

Primarul comunei Agriș, Zsuzsanna Márton

Prmarul comunei Agriș, Zsuzsanna Márton

Parlamentarul covăsnean a mai spus că, în eventualitatea în care UDMR nu va da curs acestei solicitări, atunci nu exclude posibilitatea ca PCM să aibă un candidat independent.

„Asta o să decidă preşedinţia Partidului Civic Maghiar (…), rămâne de văzut. (…) Eu simt că PCM s-a întărit şi merge într-o direcţie mult mai bună decât până acum, cu o nouă preşedinţie şi cu un nou preşedinte care este foarte bătăios şi foarte activ. (…) Pentru noi sunt foarte importante alegerile locale, unde trebuie să să obţinem rezultate mai bune ca până acum. Acum avem 15 primari în Ardeal, în judeţele Covasna, Harghita, Mureş şi Satu Mare”, a menţionat Kulcsar Terza Jozsef, ales deputat pe lista UDMR Covasna, în urma unei alianţe făcută între cele două partide la ultimele alegeri parlamentare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.