Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

A murit fostul mare arbitru Otto Anderco. Sătmăreanul a fost tușier la finala C.E. din 1980

Doliu în lumea fotbalului. Fostul arbitru, sătmăreanul Otto Anderco a încetat din viață azi, la vârsta de 83 de ani. Momentul lui de glorie a fost în 1980, când a fost tușier la finala Campionatului European, Germania – Belgia, scor 2-1.

Otto Anderco a fost unul dintre cei mai buni arbitri români din anii ’70, iar cariera lui a atins punctul culminant în 1980, când a făcut parte din brigada de arbitraj de la finala Campionatului European din Italia. Meciul RFG – Belgia 2-1, ultimul act de la EURO 1980, a fost arbitrat la centru de Nicolae Rainea, în timp ce Vasile Tătar şi Otto Anederco s-au aflat la cele două tuşe.

În prima ligă națională a condus 177 de meciuri în perioada 27.04.1969 – 30.10.1981, având în palmares și două finale ale Cupei României! După retragarea din activitatea de arbitraj, acesta s-a retras în orașul natal, devenind la un moment dat și președinte al Asociației Județene de Fotbal Satu Mare.

,,Cu mare durere în suflet vă anunțăm trecerea în neființă a celui care a fost Anderco Otto, unul dintre cei mai mari arbitri români ai tuturor timpurilor! Născut la Satu Mare, pe 18 iunie 1935, Otto Anderco a fost unul dintre cei mai buni arbitri FIFA ai României (1970 – 1981), făcând parte în anul 1980 din brigada care a condus finala Campionatului European, RFG – Belgia! Ultimii 20 de ani din viață și i-a petrecut la Zalău, alături de soția sa, însă în ultimii ani s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. Acestea aveau să-l forțeze în cele din urmă să pună capăt meciului cu viața, în dimineața zilei de 28 martie 2019. Vom reveni cu amănunte legate despre ceremonia de înmormântare! Rămas bun, Nea Otto!”, a fost anunţul făcut pe pagina de Facebook a lui Otto Anderco.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.