Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

BEC a respins cererea de înscriere a Alianței 2020 USR PLUS pentru europarlamentare

Biroul Electoral Central (BEC) a decis joi să respingă cererea de înscriere a Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare.

Potrivit unui comunicat de presă al PLUS, oficialii BEC au motivat decizia prin faptul că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS, în Registrul partidelor politice.

,,Vom face toate demersurile necesare și vom protesta până când acest act nedemocratic și ilegal va fi îndreptat. De la primul anunț că intrăm în politică și până astăzi suntem ținta celor mai murdare atacuri. Când au văzut că nu ne lăsăm intimidați, au trecut la manevrarea politică a instituțiilor statului. Fac un apel la toți membrii PLUS și USR să se solidarizeze și să luptăm împotriva acestui act nedemocratic”, a precizat Dacian Cioloș.

Alința USR+PLUS 2020 a început campania de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 și și-a propus să strângă 200.000 de semnături la nivel național, iar în județul Satu Mare 4.000 de semnături.

20 comentarii

  1. Figaro Răspunde

    Respectati legea, lasati milogeala. Inafara de a protesta, altceva constructiv stiti face? Cititi ce scrie regulamentul sau legea care prevede ceea ce spune BEC si lasati vrajeala. Voi sunteti tocmai aia care vreti respectarea legilor, respectarea magistratilor, dar ati vrea in schimb concesii… halal politicieni!!!!! Vai de noi ca natie, daca ajungem sa ne conduceti!!!!

    • Ion Răspunde

      Alianta nu putea sa fie legalizata pentru ca Barna din ochiul usere e contestat de Plicusor Dan si nu e uns prezidente plin la usere si Julien iar nu e validat inca prezidente la pliu pliu ptiu! Ia nu mai prostiti voi lumea ca blocaje, ca bete-n roate si ca amanari de sabotage ca nu-s toti batuti in cap ca resistentii vosti sa puna acte false la cremenal si sa astepte rezultate pozitive… Vorba romanului ” Greu la deal cu boii mici/ Si la vale tre’ sa-mpingi!”

  2. Alex Răspunde

    @figaro Avand in vedere ca au fost alegeri pentru sefia USR acum 2 ani si inca Tribunalul Bucuresti nu a validat inca votul, ce vorbesti acolo? De ce se numeste PLUS si nu altfel (Miscarea Romania Impreuna )?! Fiindca s-au pus bete in roate si s-a tot amanat decizia de a accepta denumirea veche, pana cand omul a zis ca schimba numele. 266 de zile pentru o decizie da/nu e ok din partea ta?!

    • cârcotaş Răspunde

      @Alex,Crezi că are rost să te iroseşti în explicaţii?Ăştia le ştiu pe-ale lor.Nu vezi unde bate?Conducători mai breji decât ai lui nu există.Ăstea sunt fleacuri pe lângă multitudinea de legi respinse de CCR făcute de competenţii de care este mândru Figaro.

    • Figaro Răspunde

      Si o fi vina lui Dragnea? Sau a cui? Adica una dintre judecatorele din BEC a facut parte din conpletul care l-a condamnat pe Dragnea in dosarul lui, iar acum aceeasi judecatoare a trecut baricada de partea ciumei rosii? Bai fratilor voi chiar sunteti prosti? Acolo in BEC sunt judecatori, nu numai politruci…. ce dreq vorbim aici?!?!?!

  3. Anaconda Răspunde

    Bună
    Nu pot să înțeleg postacii de serviciu care habar nu au de constituție și de legi .
    Termenul legal era de la depunere de maxim 15 zile si de ce durează o vesnicie.
    Tot eu vă răspund această alianță a crescut într-o lună cât a scazut alianța de guvernare de când este la putere.

    • x-ulescu Răspunde

      trebuie sa vedem pe cine deranjeaza asa zisa crestere a celor doua adunaturi zise patide. cei care voteaza PSD nu vor vota niciodata cu ei , fura voturi de la pnl ,si iohanis ,,deci fac tot posibilul sa-i impiedice

    • Figaro Răspunde

      Ok. Keep up the good work. Da-i bataie inainte… numa’ te intreb ceva… o fi mai bine cu astfel de politicieni care se plang de ilegalitatile facute de psd alde, dar care se bat de pamant acum cand chiar ei incalca legea???? Adica vrem respectarea legii in mod selectiv??? Parca ma tem de astfel de politruci… ca imi amintesc de vremurile demult apuse…

      • cârcotaş Răspunde

        @Figaro,ai dreptate!N-o fi mai bine cu politicieni care,cel puţin până acum,n-au furat banul public.Este mai bine cu Nicolae,Nicolicea,Mitralieră,Codrin Ştefănescu,Florin Iordache,hoţi,aroganţi,populişti iresponsabili….păstoriţi de un condamnat penal Liviu Dragnea.Eşti mândru de ei pt. că te reprezintă.Pe mine nu!

        • figaro Răspunde

          Ei na… acum scoti din context chestii… eu as vrea sa fie toti corecti, sa puna binele cetateanului pe primul plan. Dar cand ala care striga cel mai tare hotii, e acela care nu respecta legea la chestiuni minore si mai mult da vina tot pe hoti, in mod penibil, desi greseala e in mod evident a lor… ce incredere sa am in ei???? Zeroooo! Mai bine ramanem cu hotii pe care ii cunostem, decat sa aducem altii pe care lumea ii vede oi, dar de fapt sunt lupi!

  4. Anaconda Răspunde

    Salut pt E-ulexu
    Nu v-or fura voturi de la psd si pnl pt că o să voteze si cei care au absentat din cauza lehamite politice pt ca au considerat că votul lor nu conteaza.

    • baracuda Răspunde

      anaconda, esti asnalfabet bai, nu stii sa scrii corect romaneste, da-te-n saracie si nu mai comenta pe aici ca te faci de ras si poate afla ma-ta…

    • x-ulescu Răspunde

      astia vor sa conduca tara ?? niste habarnisti ..nu-s in stare sa se organizeze pe ei ,se vede ca sa-u taiat bugetele serviciilor si nu mai este platit nimeni de acolo sa-i organizeze, o sa iasa in strada sa protesteze impotriva prostiei lor

  5. x-ulescu Răspunde

    simpatizanti ai celor doa adunaturi zise partite , aplicati solutia gasita de Mircea Badea , daca nu pot candida ca alianta si candideaza fiecare separat ,puneti stampila pe amandoua partidele ,asa ii votati impreuna
    Spor la treaba

  6. Garuboz Răspunde

    Mai figaro si x-ulescu mari boi fatat mata pe voi .Nu are rost s-a mai analizam .Santeti IRECUPERABILI ,indoctrinati ,ciumati ,tampiti .Santeti niste gauoaze comuniste .Pupatil in C U R pe Teleormaneanul sef si opoi toata gasca lui cu Govor si Fedorca in frunte .Am uitat lesul.Spor la lins.

    • Figaro Răspunde

      Poftim cultura! Mie asa imi plac ciudatii astia care schimba discursurile in functie de ceea ce se intampla zilnic. Adica tu, prietene, esti de acord ca usr plus sa candideze la alegeri, chiar daca nu respecta legea? Asta ar trebui sa inteleg eu? Ca daca e asa, care e diferenta intre tine si mine? Nici nu stiu daca merita osteneala de a-mi raspunde, pentru ca oricum am inteles faptul ca tu nu esti indoctrinat, nu esti sluga, nu esti postac. Esti pur si simplu un tanar frumos si liber, care protesteaza in numele societatii civile (muhahaha) si care doreste binele acestei urbe, care doreste libertatea justitiei, care doreste sa fie totul corect si drept, insa daca se poate doar la psd alde, ca in rest scopul scuza mijloacele. Mi-e sila de ipocriti ca tine!

    • x-ulescu Răspunde

      si pe tine ma-ta te-a trimis prin email sau ai fost fatat ? eu nu am zis inainte nimic de originea ta ,dar de la simpatizantii alor doua adunaturi la ce sa te astepti

  7. x-ulescu Răspunde

    Ancheta in legatura cu finantarea ILEGALA a usr .mai continua ? cica oameni ai strazii au donat bani pentru finantarea usr !! se mai stie ceva nou ? cine sta cu curu pe dosare ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.