Ultima actualizare: azi, 08:28
Locale

FOTO. Focuri de armă la granița de nord a României. Polițiștii de frontieră, pe urmele contrabandiștilor

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice, cantitatea de 20.660 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 242.200 lei.

Concret, în această dimineață, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 02.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe direcția localității Valea Vișeului, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras 3 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, ci au sărit în apa râului Tisa și s-au întors înot pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a evenimentului. Coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 81.900 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.