Ultima actualizare: azi, 19:49
Locale

Primar din județul Satu Mare, declarat incompatibil de ANI

Un primar din județul Satu Mare a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Lovitura a fost încasată de edilul-șef al comunei Pir, Ioan Florin Burlacu.

,,Incompatibilitate: Începând cu data de 19 iunie 2012 exercită simultan funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”, precizează Agenția Națională de Integritate.

Concret, primarul comunei Pir, Ioan Florin Burlacu ar fi încălcat art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căreia „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: calitatea de comerciant persoană fizică”.

,,Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, au mai precizat reprezentanții ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Focuri de armă la granița de nord a României. Polițiștii de frontieră, pe urmele contrabandiștilor

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor...

Închide