Ultima actualizare: azi, 14:52

 

Locale

NEPI, investiții de 854 de mil. euro și venituri nete din chirii de 346 mil. euro în 2018

Valoarea totala a portofoliului de proprietati imobiliare detinute de catre dezvoltatorul NEPI Rockcastle a depasit suma de 5,9 miliarde de euro, la final de 2018, potrivit ultimului raport al companiei, cu 20% mai ridicat decat la sfarsitul anului precedent. De asemenea, veniturile nete din chirii au crescut cu 29,6%, la 346 milioane euro. Proprietatile din Romania constituie 36% din portofoliul NEPI Rockcastle.

Daca portofoliul companiei a sporit cu 20% anul trecut la 5,9 miliarde de euro, veniturile nete din chirii au crescut cu 29,6%, la 346 milioane de euro, de la 267 milioane de euro in 2017. Majorea veniturilor din chirii a provenit in mare parte din cresterea suprafetei inchiriabile din portofoliu cu 278.000 metri patrati, prin intermediul achizitiilor si dezvoltarilor de retail.

,,In 2018, NEPI Rockcastle si-a mentinut si si-a consolidat pozitia de investitor, operator si dezvoltator in Europa Centrala si de Est. Grupul si-a extins acoperirea geografica si a beneficiat de o performanta puternica oferita de proprietatile sale, in contextul unor piete competitive si a unor schimbari in structura proprie de management. Achizitiile finalizate de proprietati au insumat peste 594 milioane de euro, iar peste 260 milioane euro au fost investiti in terenuri si dezvoltari in 2018. Acestea au fost finantate in urma dezinvestirii in portofoliul active listate, precum si din imprumuturi pe termen lung”, a declarat Alex Morar, CEO, NEPI Rockcastle.

Cele mai importante achizitii de retail realizate anul trecut de catre NEPI Rockcastle au fost in Polonia, Lituania, Ungaria si Slovacia, in timp ce in Romania strategia companiei se axeaza pe dezvoltari de la zero sau extinderi ale unitatilor de retail deja existente. Astfel, in 2018, NEPI Rockcastle a finalizat constructia Shopping City Satu Mare, cu o suprafata inchiriabila de 29.200 mp.

Sursa – wall-street.ro

 

Un comentariu

  1. dana Răspunde

    Bravo lor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.