Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Sclavie la Electrolux? Dezvăluirea unei angajate: Te îmbolnăvești, nu mai poți

Odată cu greva generală ce a fost declanșată oficial ieri dimineață, luni, 4 martie, la fabrica Electrolux din municipiul Satu Mare, angajații care au decis să oprească lucrul pe o perioadă nedeterminată au început să își strige ofurile.

Una dintre angajate a ținut să dezvăluie detalii din interior, mărturisind faptul că muncitorii se află tot timpul sub stres și se îmbolnăvesc din cauza presiunii la care sunt supuși în timpul lucrului.

,,Aici ne-am îmbolnăvit toți. Ne-au înebunit cu butoanele, trebuie să reziști la ritmul de un minut și zece secunde cât ai la dispoziție. Aici nu poți să lucrezi normal, trebuie să lucrezi ca un nebun. Acum 15 ani, la 60 de persoane a fost cotă de 300, iar acum, la jumătate este cotă de 350”, a mărturisit femeia.

Femeia acuză ritmul de muncă infernal și faptul că muncitorilor nu li se permite să își ,,tragă suflul”.

,,Ai 5 minute pauză și trebuie să fugi în capătul celălalt la baie și să te întorci imediat să-ți continui lucrul. Sau pauză de masă 20 de minute? Până te speli pe mâni și până ajungi la sala de mese trec 10 minute și mai ai 5 minute să mănânci ca să ai timp să îți reiei lucrul. Dar pe ei nu-i interesează că te îmbolnăvești de stomac. Cum ajungi acasă te arunci în pat și nu mai poți să te ridici. Dar când omul își cere banii, atunci nu sunt”, a mai spus aceasta.

Reamintim că muncitorii de la Electrolux au oprit lucrul ieri dimineaţă pe o perioadă nedeterminată. Nemulţumirea vine după refuzul conducerii firmei de a acorda angajaţilor o creştere de 2 lei/oră. Greva a continuat și în această dimineață, muncitorii adunându-se din nou în faţa fabricii pentru a-şi exprima nemulţumirile.

Liderul de sindicat, Sorin Faur, a declarat că este „o luptă pe viaţă şi moarte” la Electrolux, din moment de persoanele din conducerea fabricii au atacat pe toate căile greva şi ameninţă în continuare cu instanţa.

Pentru grevă au semnat 420 de persoane, faţă de cei 360 câţi au semnat iniţial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.