Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Se înmulțesc problemele pentru Electrolux. Compania are probleme și în instanță

Problemele se înmulțesc pentru cei de la Electrolux. Pe lângă angajați, compania are probleme și cu judecătorii, titrează profit.ro. Potrivit sursei citate, Electrolux România nu a reușit să convingă judecătorii de la Curtea de Apel București să anuleze amenda aplicată de Consiliul Concurenței în ianuarie 2014 pe motiv că, alături de ale 13 firme, ar fi încheiat înțelegeri anticoncurențiale în cadrul campaniilor de tip buy-back.

În ianuarie 2014, Consiliul Concurenței a anunțat că a sancționat cu amenzi în sumă de 56,5 milioane de lei (12,7 milioane de euro) un număr de 14 companii din domeniul vânzării de electronice și electrice, cu acuzația de încheiere de înțelegeri anticoncurențiale în cadrul campaniilor de tip buy-back. Companiile sunt membre ale asociațiilor ROREC și ECOTIC, iar sancțiunile au fost aplicate în cadrul investigației pe piețele comercializării de echipamente electrice și electronice (EEE) și a gestionării deșeurilor acestora (DEEE).

Cele opt companii membre ROREC sancționate de Consiliul Concurenței sunt Arctic, cu 24 milioane de lei, Electrolux România – 9,8 milioane de lei, Philips Romania – 5 milioane de lei, Whirlpool Romania – 3,4 milioane de lei, Indesit Company Magyarorszag – 2,66 milioane de lei BSH Electrocasnice – 1,4 milioane de lei, Gorenje Romania – 1,04 milioane de lei și Candy Hoover Romania – 440.426 lei.

Sursa – profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.