Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Susținere internațională pentru protestatarii de la Electrolux. Mesaj pentru conducerea companiei

Angajații de la Electrolux s-au făcut auziți nu doar în România, ci și în afara granițelor țării. Muncitorii aflați în grevă de nu mai puțin de nouă zile, au primit un mesaj de susținere din partea mișcării sindicale internaționale.

CNS Cartel Alfa a publicat pe Facebook o scrisoare de solidaritate venită din partea Confederației Sindicale Internaționale și a Confederației Europene a Sindicatelor.

,,ETUC și ITUC își exprimă solidaritatea cu frații și surorile din România care luptă pentru a-și vedea dreptul la un salariu echitabil recunoscut de către Electrolux. Suntem surprinși de faptul că un grup multinațional, cum este Electrolux, care își declară angajamentul față de agenda pentru muncă decentă (SDG8), plătește salarii care nu asigură demnitatea lucrătorilor și familiilor acestora. Ceea ce se menționează în Raportul Electrolux privind sustenabilitatea nu poate să rămână doar pe hârtie, ci ar trebui să fie implementat în comportamentul zilnic al Grupului”.

Cele două confederații au ținut să sublinieze faptul că muncitorii de la Electrolux din Satu Mare au tot dreptul să ceară condiții mai bune și un trai decent, dând exemplu angajamentele existente la nivel european.

,,Vrem să reamintim companiei Electrolux că întreaga Europă se angajează să ofere lucrătorilor dreptul la un salariu echitabil care să asigure un nivel de trai decent, așa cum se arată în principiul 8 al Pilonului European al Drepturilor Sociale”.

Nu în ultimul rând, confederațiile au precizat că cel mai eficient mod de a soluționa acest conflict este negocierea colectivă.

,,Ne așteptăm ca Electrolux să se angajeze pe deplin în respectarea standardelor sociale, să respecte dreptul fundamental al lucrătorilor de a-și negocia colectiv salariile în toate operațiunile grupului, nu numai acasă, și să se angajeze constructiv în negocieri. Suntem cu toții convinși că negocierea colectivă este cel mai eficient mod de a soluționa conflictul. Suntem pregătiți să întreprindem toate acțiunile necesare pentru a sprijini afiliații noștri români să-și ducă la îndeplinire revendicările indiscutabile pentru un salariu echitabil”.

Astăzi a avut loc cea de-a noua zi de grevă la Electrolux. Muncitorii continuă să se întâlnească în fiecare dimineață în fața întreprinderii, acolo unde scandează împotriva conducerii. Salariații cer doi lei în plus pentru fiecare oră muncită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.