Ultima actualizare: azi, 15:06
Locale

Tentativă de fraudă în numele Wizz Air cu bilete gratuite de avion

Clienții companiei de transport aerian Wizz Air sunt vizați în aceasta perioada de o campanie de tip scam, avertizeaza experții Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica – CERT-RO.

Este vorba despre o pagină falsă de Facebook numită ,,Wizz AIR Romania”. Aici este postat un concurs care promite ca premiu doua bilete de avion gratuite. Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică anunță o nouă tentativă de înșelătorie pe Facebook și oferă câteva sfaturi cum să vă feriți de acestea.

,,Clienții wizzair.com sunt vizați de o nouă tentativă de fraudă pe Facebook. Atenție la paginile false, care copiază identitatea vizuală a companiei. Pagina de Facebook care promovează tentativa de fraudă are un număr suspect de redus de aprecieri din partea utilizatorilor, semn evident că este o păcăleală. Raportați astfel de pagini, care promovează tentativa de fraudă: din meniul de sus, accesați (…) și apoi selectați (Give feedback or report this page). Evitați oferirea de date personale, financiare sau de autentificare, în cazul în care vi se cer, în urma participării la acest ‘concurs’. Astfel de campanii promoționale sunt promovate de companie DOAR pe canalele oficiale (site, social media)” scrie CERT-RO pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.