Ultima actualizare: azi, 14:14
Locale

FOTO. Artist sătmărean, interpretare în 3 limbi la un festival din Ucraina. Aplauze și aprecieri

Artistul sătmărean George Negrea a participat, sâmbătă, la festivalul de tradiții, „Întâlnirea de Paște” care a reunit artiști și meșteri populari din România, Croația, Ucraina și Ungaria.

Folkistul sătmărean a participat din partea județului Satu Mare, momentul său artistic fiind apreciat de sutele de oameni aflați în public. Artistul a cântat în limba română, ucraineană și maghiară. Dirijorul corului din orașul Eger – Ungaria, prezent cu artiștii maghairi, a rămas impresionat de prestația artistului sătmărean.

În cadrul spectacolului au mai urcat pe scenă Corul din orașul Eger – Ungaria, un ansamblu venit din Croația și soliștii Casei de Cultură din Vinogradiv.

În apropierea Casei de Culură a avut loc și un târg de Paște, unde cei interesați au putut să cumpere ouă încoindeiate, vinuri și coșuri.

Din partea României a mai participat o delegație din județul Suceava formată din Petronela Iasiniovshi și Filip Iasiniovschi, membri ai Uniunii Ucrainenilor din România care au adus ouă încondeiate.

“Inițiativa de a crea un festival a apărut de la sine – este rodul unei lungi cooperări între diferite țări. Cu România avem mai mult de 10 ani de cooperare, precum și cu maghiarii și croații. Așadar, s-a decis organizarea unui astfel de festival în ajunul sărbătorilor Paștelui”, a spus Sviatoslav Gal, directorul Casei de Cultură din Vinodragiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Protest extrem la Electrolux! Muncitori în greva foamei!

Protest extrem la Electrolux! Trei angajați ai fabricii au anunțat în această dimineață că au intrat în greva foamei de...

Închide