Ultima actualizare: ieri, 20:30

Locale

FOTO. Artist sătmărean, interpretare în 3 limbi la un festival din Ucraina. Aplauze și aprecieri

Artistul sătmărean George Negrea a participat, sâmbătă, la festivalul de tradiții, „Întâlnirea de Paște” care a reunit artiști și meșteri populari din România, Croația, Ucraina și Ungaria.

Folkistul sătmărean a participat din partea județului Satu Mare, momentul său artistic fiind apreciat de sutele de oameni aflați în public. Artistul a cântat în limba română, ucraineană și maghiară. Dirijorul corului din orașul Eger – Ungaria, prezent cu artiștii maghairi, a rămas impresionat de prestația artistului sătmărean.

În cadrul spectacolului au mai urcat pe scenă Corul din orașul Eger – Ungaria, un ansamblu venit din Croația și soliștii Casei de Cultură din Vinogradiv.

În apropierea Casei de Culură a avut loc și un târg de Paște, unde cei interesați au putut să cumpere ouă încoindeiate, vinuri și coșuri.

Din partea României a mai participat o delegație din județul Suceava formată din Petronela Iasiniovshi și Filip Iasiniovschi, membri ai Uniunii Ucrainenilor din România care au adus ouă încondeiate.

“Inițiativa de a crea un festival a apărut de la sine – este rodul unei lungi cooperări între diferite țări. Cu România avem mai mult de 10 ani de cooperare, precum și cu maghiarii și croații. Așadar, s-a decis organizarea unui astfel de festival în ajunul sărbătorilor Paștelui”, a spus Sviatoslav Gal, directorul Casei de Cultură din Vinodragiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.