Ultima actualizare: azi, 14:27

Locale

FOTO. Protest extrem la Electrolux! Muncitori în greva foamei!

Protest extrem la Electrolux! Trei angajați ai fabricii au anunțat în această dimineață că au intrat în greva foamei de azi noapte de la ora 00:00. Cristian Câmpan, Ștefan Pop și Ioan Tivadar, au ales această formă de protest în semn de disperare.

Greva de la Electrolux a intrat în ca de-a şasea săptămână. Liderul sindicatului Samus, Sorin Faur, a declarat că se trimit scrisori la nivelul sindicatelor europene şi ce cere intervenţia parlamentarilor din Suedia pentru a discuta cu conducerea concernului.

El a explicat că probabil la mijloc a fost vorba despre o ruptură de informaţii, adică s-a transmis în Suedia că angajaţii din Satu Mare cer o creştere salarială, când de fapt este vorba despre respectarea codului de conduită al Electrolux, care prevede că fiecare muncitor trebuie să aibă un nivel de trai decent, iar aceste condiţii sunt asigurate doar unor anumite categorii de angajaţi, nu muncitorilor de rând din Satu Mare.

„Este foarte greu, devine cea mai lungă grevă din istoria Electroluxului, nu din istoria României. Sunt oameni care se mai descurcă cum pot, sunt oameni care au probleme mai grave. Noi mai încercăm, să scoatem bani din fondul de rezistenţă să îi ajutăm pe cei care nu mai pot. Haideţi să mai stăm o săptămână să vedem ce se va întâmpla, am un feeling că se va întâmpla ceva”, a spus Sorin Faur.

4 comentarii

  1. Simi Răspunde

    Cand faci greva foamei, trebuie sa se vada, sa se constate. Nu zici ca faci greva foamei si pleci acasa si nimeni nu vede ce faci acolo. Trebuie sa stai undeva sa teexpui publicului, presei care sa te urmareasca mereu, zi de zi si minut de minut. iti iei o pancarta si te postezi in semn de protest undeva. Ca asa nimeni nu te crede pe cuvant ca tu esti in greva foamei.

  2. Apostol Marian Răspunde

    A fost anunțată Directia dr Sanatate Publica si oamenii au intrat sub monitorizarea acestora spitalului si stației de salvare. Ce ati vrea sa mai faca? Sa si harakiri… ptr frumusetea spectacolului? Românismul nostru da in unda! De aceia si au batut si continua sa si bata joc de noi toti neaveniții din lume! Pacat!

  3. Anaconda Răspunde

    Cat circ gratuit ;oameni buni aveti demnitate și demisia la zi fara grevă.Locuri de muncă se găsesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.